Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ζήτησε βελτίωση της προσφοράς για ενδεχόμενο deal από την Εθνική η Alpha Bank; Το παρασκήνιο που αφορά το παρελθόν....

Ζήτησε βελτίωση της προσφοράς  για ενδεχόμενο deal από την Εθνική η Alpha Bank; Το παρασκήνιο που αφορά το παρελθόν....
Νέους όρους στο ενδεχόμενο συγχώνευσης της με την Εθνική Τράπεζα φαίνεται ότι ζήτησε η Alpha Bank, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, ανοίγοντας και πάλι το «σήριαλ» που ξεκίνησε με άκρα μυστικότητα στα τέλη Ιανουαρίου. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και αν συνέβη αυτό αφορούσε το παρελθόν υποβλήθηκε λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση της πρότασης της Εθνικής προς την Alpha bank.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, η Alpha ζήτησε βελτιωμένους όρους από την Εθνική, δείχνοντας την προθυμία της να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συγχώνευσης.
Ωστόσο το αίτημα αυτό της Alpha φέρεται να υποβλήθηκε λίγες μέρες μετά την επισημοποίηση της πρότασης της Εθνικής και όχι τώρα ενώ εν συνεχεία ακολούθησαν οι δηλώσεις περί νεκρού deal από στελέχη της Alpha bank.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στα τέλη του Φεβρουαρίου η Alpha είχε απορρίψει την προσφορά της Εθνικής Τράπεζας, με σχέση ανταλλαγής 0,727 μετοχές της Εθνικής προς 1 μετοχή της Alpha.
Επιπλέον, πρόσφατα, η Alpha Bank είχε εκδώσει ανακοίνωση αναφέροντας το γεγονός ότι η Morgan Stanley, η οποία ήταν και σύμβουλος της Εθνικής τόσο στην πρόσφατη ενίσχυση κεφαλαίου όσο και στις διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο deal, είχε αυξήσει το ποσοστό της στο μετοχικό της κεφάλαιο στο 5,1%.
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η Alpha είχε ζητήσει σχέση ανταλλαγής 10 μετοχών για κάθε 12 μετοχές αλλά επί της ουσίας η πρόταση απορρίφθηκε από την Εθνική τράπεζα.
Δεδομένου του χρονικού ορίζοντα των διαπραγματεύσεων και του ότι δεν έχει αλλάξει κάτι τόσο στην εικόνα της αγοράς όσο και στην πορεία των μακροοικονομικών συνθηκών, η αλλαγή των όρων της πρότασης της Εθνικής δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα καθώς η Εθνική έχει αρνηθεί να μεταβάλλει τους όρους της οικονομικής της προσφοράς.
Στις 18 Φεβρουαρίου το www.bankingnews.gr είχε αποκαλύψει ότι είχε ζητηθεί βελτιωμένη προσφορά 9,5 μετοχών Εθνικής προε 11 μετοχές της Alpha bank.
Αν και δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία ωστόσο φαίνεται ότι αν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρισκόταν πρόταση 0,86 μετοχές της Εθνικής προς 1 μετοχή της Alpha…μπορεί να ήταν οι εξελίξεις διαφορετικές. Το 0,86 προς 1 σημαίνει 9,5 μετοχές Εθνικής προς 11 μετοχές Alpha.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης