Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σκληραίνει τη στάση της η ΕΚΤ - Προαναγγέλλει κυρώσεις στις τράπεζες που δεν καταθέσουν εγκαίρως τα στοιχεία για την αξιολόγηση των assets τους

Σκληραίνει τη στάση της η ΕΚΤ - Προαναγγέλλει κυρώσεις στις τράπεζες που δεν καταθέσουν εγκαίρως τα στοιχεία για την αξιολόγηση των assets τους
"Οι προθεσμίες που έχει θέσει η ΕΚΤ είναι ιερές..."
Με σοβαρές κυρώσεις απειλεί η ΕΚΤ τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αν οι τελευταίες χάσουν τις προθεσμίες που τους έχουν τεθεί προκειμένου να καταθέσουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα απαραίτητα στοιχεία για τις αξιολογήσεις τους.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, η ΕΚΤ σκληραίνει τη στάση της και προαναγγέλλει κυρώσεις για τις τράπεζες που δεν της παρουσιάσουν εγκαίρως τα στοιχεία που τους έχει ζητήσει.
"Οι προθεσμίες που έχει θέσει η ΕΚΤ είναι ιερές", δηλώνει κορυφαία τραπεζική πηγή, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Όπως προσθέτει η ίδια πηγή, εάν οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν κατορθώσουν εγκαίρως να παρουσιάσουν τις απαραίτητες πληροφορίες, τότε η ΕΚΤ θα επιβάλλει κυρώσεις. Οι κυρώσεις θα αφορούν μια "συντηρητική" εκτίμηση από την πλευρά της ΕΚΤ σε ό,τι αφορά τα assets των ευρωπαϊκών τραπεζών. Η συντηρητική αυτή εκτίμηση μπορεί να αποδειχθεί μοιραία, καθώς μπορεί η αποτίμηση να είναι χειρότερη από την πραγματική αξία και ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Οι συντηρητικές εκτιμήσεις μπορεί να καταστήσουν χειρότερη την κατάσταση - από ότι πραγματικά είναι - μιας ευρωπαϊκής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης