Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Xριστοδούλου (Eθνική) - Θύματα των καθυστερήσεων οι ελληνικές τράπεζες - Όσο αργούν τα αποτελέσματα των stress tests, υπονομεύεται η οικονομία

Xριστοδούλου (Eθνική) - Θύματα των καθυστερήσεων οι ελληνικές τράπεζες - Όσο αργούν τα αποτελέσματα των stress tests, υπονομεύεται η οικονομία
Οι τράπεζες είναι η καρδιά της οικονομίας - Αν η καρδιά δεν χορηγεί ρευστότητα, τότε η οικονομία θα επιδεινωθεί
"Θύματα" των καθυστερήσεων που σημειώνονται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests έχουν πέσει οι ελληνικές τράπεζες.
Την άποψη αυτή διατυπώνει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Πέτρος Χριστοδούλου, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.
"Η ικανότητα των ελληνικών τραπεζών να χορηγούν δάνεια έχει πληγεί από τις διαφωνίες ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας, αναφορικά με το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν", εξηγεί ο κ. Χριστοδούλου.
Όπως προειδοποιεί, κάθε καθυστέρηση στη χορήγηση δανείων αυξάνει τον κίνδυνο να εκτροχιαστεί ο μείζον στόχος για την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη το 2014.
"Οι τράπεζες είναι η καρδιά της οικονομίας. Αν η καρδιά δεν χορηγεί ρευστότητα, τότε η οικονομία θα επιδεινωθεί", διαμηνύει επίσης ο αναπληρωτής CEO της Εθνικής Τράπεζας.
"Οι τράπεζες βασίζονται στα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των stress tests που έπρεπε να έχουν δημοσιευθεί από τον Δεκέμβριο", εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Χριστοδούλου.
"Εφόσον δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της διαγνωστικής έκθεσης της BlackRock, οι ελληνικές τράπεζες και η ελληνική οικονομία είναι τα θύματα", συμπλήρωσε.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στην απόφαση της Εθνικής να ξεκινήσει εκστρατεία χορήγησης 3 δισ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
"Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο. Η Εθνική έπρεπε να θέσει σε εφαρμογή το επιχειρηματικό της πλάνο. Εάν η έκθεση της ΒlackRock δημοσιευθεί και μας σταματήσει, τότε έτσι θα πρέπει να γίνει", υποστήριξε τέλος ο κ. Χριστοδούλου.
Κληθείς να σχολιάσει την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) των ελληνικών τραπεζών ο αναπληρωτής CEO της Εθνικής τόνισε "Το ποσοστό των NPLs συνεχίζει και αυξάνεται. Θα κορυφωθεί πέριξ του 30%".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης