Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ναυαγούν τα σχέδια της Εθνικής για χορήγηση 3 δισ. - Θα πωλήσει το 1,2% που κατέχει στην Eurobank – Πιθανή ακόμη και αμκ

Ναυαγούν τα σχέδια της Εθνικής για χορήγηση 3 δισ.  -  Θα πωλήσει το 1,2% που κατέχει στην Eurobank – Πιθανή ακόμη και αμκ
Φραγμούς θέτει η Blackrock λόγω των NPLs και των σχεδίων εξυγίανσης που θα υποβληθούν όλες οι τράπεζες
Φαίνεται ότι ναυαγούν τα σχέδια της Εθνικής τράπεζας να χορηγήσει 3 δισεκ. σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς η Blackrock – και ορθά – βάζει veto καθώς είναι αδιανόητο οι τράπεζες να υλοποιούν σχέδια εξυγίανσης των ισολογισμών τους και ταυτόχρονα να χορηγούν δάνεια σε κλάδους υψηλού πιστωτικού ρίσκου.
Ταυτόχρονα υπάρχει μια ασαφή εικόνα για το αν και κατά πόσο η Εθνική θα χρειαστεί νέα κεφαλαιακή ενίσχυση από 500 εκατ έως 1 δισεκ. ευρώ.
Στο θέμα αυτό ουδείς ακόμη μπορεί να δώσει πειστική απάντηση καθώς η Τρόικα οσονούπω, θα προσδιορίσει το ακριβές ύψος της κεφαλαιακής ζημίας για κάθε τράπεζα.
Για την Εθνική τα ερωτηματικά παραμένουν.
Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες, από την Τρόικα, που αναφέρουν ότι στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της η διοίκηση της Εθνικής θα πρέπει να προχωρήσει προσεχώς στην πώληση του 1,2% που κατέχει στην Eurobank, εξέλιξη που είναι κυρίως ηθικής τάξης άπαξ και απέκτησε ποσοστό στην Eurobank μέσω δημόσιας πρότασης που ακυρώθηκε στο τέλος.
Επίσης η Εθνική κατάφερε να πείσει την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας να αλλάξει τον τρόπο αποτίμησης των στεγαστικών δανείων της Finansbank εξέλιξη που μαζί με την μείωση του σταθμισμένου ενεργητικού θα βελτιώσει το core tier 1 τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.

Υποσημείωση

Η χθεσινή συνέντευξη του αναπληρωτή CEΟ της Εθνικής τράπεζας, χαρακτηρίστηκε «προβοκατόρικη με στόχο τις εντυπώσεις που εκθέτουν αυτόν που τα λέει.
Τουλάχιστον προκλητικές οι δηλώσεις περί καθυστερήσεων στα stress tests, όταν οι καθυστερήσεις βαραίνουν την Τρόικα…αποκλειστικά»


www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:42 19 Φεβρουαρίου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης