Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εnria (ΕΒΑ) - Πιθανή η δημοσιοποίηση στοιχείων για τους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών, πριν τη διεξαγωγή των stress tests

Εnria (ΕΒΑ) - Πιθανή η δημοσιοποίηση στοιχείων για τους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών, πριν τη διεξαγωγή των stress tests
Δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη σύσταση μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο οι ευρωπαϊκές τράπεζες να χρειαστεί να δώσουν στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους ισολογισμούς τους, πριν διεξαχθούν και δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των stress tests, ο πρόεδρος της ΕΒΑ (Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή), A. Enria.
"Δεν αποκλείεται οι ευρωπαϊκές τράπεζες να απαιτηθεί να αποκαλύψουν στοιχεία για την κατάσταση των ισολογισμών τους, προτού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Enria, δίδοντας το στίγμα των προθέσεων των Ευρωπαίων για τους σχεδιασμούς της επόμενης μέρας.
"Δεν θα υπάρξει καμία ειδική μεταχείριση για τα κρατικά ομόλογα που κατέχουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, στα επικείμενα stress tests", ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi.
"Τα κρατικά ομόλογα των ευρωπαϊκών τραπεζών θα έχουν την ίδια μεταχείριση με κάθε άλλο asset στα stress tests", εξήγησε ο Draghi, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και παρουσιάζοντας τα σχέδια της ΕΚΤ για τον νέο, αυστηρότερο γύρο των "τεστ αντοχής" που θα διεξαχθεί εντός των επόμενων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης