Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha bank η τράπεζα με τις μικρότερες κεφαλαιακές ανάγκες στο ελληνικό banking ακόμη και στο δυσμενές σενάριο του ΔΝΤ

tags :
Alpha bank η τράπεζα με τις μικρότερες κεφαλαιακές ανάγκες στο ελληνικό banking ακόμη και στο δυσμενές σενάριο του ΔΝΤ
Μπορεί να αποπληρώσει τις προνομιούχες 950 εκατ και την Blackrock και να διαθέτει core tier 1 περί το 12%
Η Alpha bank αδιαμφισβήτητα αποτελεί την τράπεζα με τις μικρότερες κεφαλαιακές ανάγκες στο ελληνικό banking καθώς ακόμη και με το χειρότερο σενάριο του ΔΝΤ δεν θα ξεπερνούσε τα 500 εκατ.
Με βάση την έκθεση της Blackrock η Alpha bank θα επιβαρυνθεί από 150 έως 300 εκατ ευρώ προφανώς απορροφήσιμη ζημία για την τράπεζα χωρίς να χρειαστεί να προβεί σε ενέργειες ενίσχυσης των κεφαλαίων της.
Αξίζει να αναφερθεί ότι και η Alpha bank εμπίπτει στην ομάδα των τραπεζών μαζί με την Πειραιώς που αν υλοποιούσε νέα αμκ θα ήταν απόδειξη δύναμης και όχι κεφαλαιακής αδυναμίας.
Το ενδιαφέρον είναι ότι μπορεί να αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές τα 950 εκατ και την Blackrock και να διαθέτει core tier 1 περί το 12% από τους υψηλότερους στο ελληνικό banking.
Η Alpha bank με 11 δισεκ. προβλέψεις, 21 δισεκ. NPLs προβληματικά δάνεια και tangible equity 6,6 δισεκ. ευρώ διασφάλισε ότι με την πολιτική προβλέψεων που ακολουθεί και την κεφαλαιακή επάρκεια που διαθέτει εμφανίζει τις λιγότερες απαιτήσεις σε νέα κεφάλαια που ούτως ή άλλως καλύπτει από την υφιστάμενη κεφαλαιακή επάρκεια.
Είναι ενδεικτικό να αναφερθεί ότι μπορεί να αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές ύψους 950 εκατ και την Blackrock και να διαθέτει core tier 1 περί το 12% που είναι από τα υψηλότερα στο ελληνικό banking και έχοντας κλείσει όλες τις εκκρεμότητες με κεφάλαια ή stress tests.
Η Alpha bank βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι του ανταγωνισμού και σε αυτό συνέβαλλε το deal με την Credit Agricole και τα 3 δισεκ. που έλαβε για την εξαγορά της Emporiki bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης