Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο Eurogroup μεταφέρει η κυβέρνηση τη διαφωνία ΤτΕ και ΔΝΤ για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών - Ζητά λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Στο Eurogroup μεταφέρει η κυβέρνηση τη διαφωνία ΤτΕ και ΔΝΤ για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών - Ζητά λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο
«Πολλές ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου»
Στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας 10 Μαρτίου μεταφέρεται η διαφωνία μεταξύ της ΤτΕ και του ΔΝΤ για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών.
Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η διαφωνία για το ακριβές ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών είναι η αιτία της καθυστέρησης στην ανακοίνωση των stress tests των ελληνικών τραπεζών.
Όπως εξήγησε ο ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, η ελληνική πλευρά θα θέσει το ζήτημα στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας, επιθυμώντας να δοθεί λύση σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει χρήση των κεφαλαίων του ΤΧΣ για τις τράπεζες, ξεκαθαρίζοντας πως "πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα κεφάλαια αυτά να παραμείνουν στο ΤΧΣ μέχρι τη διεξαγωγή των stress tests της ΕΚΤ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Ο αξιωματούχος ανέφερε επίσης πως αμέσως μόλις ανακοινωθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, η Eurobank μπορεί να προβεί σε αύξηση κεφαλαίου.
"Πολλές ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου", δήλωσε ο παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης