Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

«Τα stress tests δεν είναι αρμοδιότητα του ΔΝΤ και του Eurogroup» δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος - Να βρεθεί κοινός τόπος για τις ελληνικές τράπεζες

«Τα stress tests δεν είναι αρμοδιότητα του ΔΝΤ και του Eurogroup» δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος - Να βρεθεί κοινός τόπος για τις ελληνικές τράπεζες
Δεν θα υπάρξει νέα αποστολή της τρόικας στην Αθήνα πριν τις Ευρωεκλογές
Την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας αναμένει το Eurogroup, που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαρτίου, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου Ευρωπαίου αξιωματούχου στις Βρυξέλλες.
"Περιμένουμε να δούμε αν θα κλείσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από τη Δευτέρα. Θα δούμε", ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει περαιτέρω τις εκκρεμότητες και τα ανοιχτά ζητήματα των διαπραγματεύσεων.
Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα αποστολή της τρόικας στην Αθήνα πριν από τις Ευρωεκλογές.
Σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι "θα πρέπει να αναμένουμε την επικύρωση της Eurostat στις 23 Απριλίου. Τo Eurogroup δεν μπορεί να βασίζεται σε ενδιάμεσες προβλέψεις. Για μεγάλες αποφάσεις θέλουμε απόλυτη βεβαιότητα.
Ερωτηθείς σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, ο αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις και "συγκεχυμένη εικόνα". Τόνισε, ωστόσο, ότι πρέπει να βρεθεί ένας κοινός τόπος ούτως ώστε να μην υπάρξει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των αποτελεσμάτων των stress tests που έγιναν υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και αυτών που πρόκειται να γίνουν για τις ευρωπαϊκές τράπεζες τον Οκτώβριο του 2014.
"Εάν ήμουν στη θέση της Ελλάδας, θα φρόντιζα οι τεχνικές των μεθόδων αξιολόγησης να είναι συμβατές με αυτές που θα χρησιμοποιήσει η ΕΚΤ τον Οκτώβριο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Διευκρίνισε, τέλος, ότι η διεξαγωγή των stress tests των τραπεζών δεν είναι αρμοδιότητα του ΔΝΤ, ούτε του Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης