Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Fed - Εγκρίθηκαν τα capital plans των 25 μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ – Απόρριψη για Citigroup και άλλες 4 τράπεζες

tags :
Fed - Εγκρίθηκαν τα capital plans των 25 μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ – Απόρριψη για Citigroup και άλλες 4 τράπεζες
"Όχι" σε Citigroup, HSBC North America, RBS Citizens, Santander Holdings και Zions Bancorp
Το capital plan 25 εκ των συνολικά 30 τραπεζών των ΗΠΑ, που συμμετείχαν στα stress tests, ενέκρινε η Fed.
Ειδικότερα, η κεντρική αμερικανική τράπεζα ενέκρινε τα capital plans των περισσότερων τραπεζών, συμπεριλαμβανομένου της JP Morgan και της Morgan Stanley. Σημειώνεται βέβαια, πως το capital plan της Goldman Sachs και της Bank of America έτυχε της έγκρισης της Fed, έπειτα από ορισμένες αλλαγές.
Στον αντίποδα, η κεντρική αμερικανική τράπεζα, στον απόηχο των stress tests, απέρριψε το capital plan της Citigroup, της HSBC North America, της RBS Citizens, της Santander Holdings και της Zions Bancorp.

Τι μετέδιδε στις 20 Μαρτίου το bankingnews.gr
Θετικά μηνύματα για το αμερικανικό banking εξέπεμψαν τα stress tests της Fed, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.
Eιδικότερα, βάσει του αρνητικού σεναρίου οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις 30 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες θα ανέλθουν στα 501 δισ. δολάρια. Ο συγκεκριμένος αριθμός καταδεικνύει πως το αμερικανικό banking έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο από το 2008, έτος όπου ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Υπό το αρνητικό σενάριο, όπου η ανεργία εκτινάσσεται στο 11,25%, οι αγορές καταγράφουν βουτιά 50% και οι τιμές ακινήτων υποχωρούν κατά 25%, οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών διαμορφώνονται στα 501 δισ. δολάρια. Εξ αυτών, τα 316 δισ.  δολάρια προέρχονται από δάνεια και τα 151 δισ. δολάρια από έτερες τοποθετήσεις.
Στο λιγότερο «κακό» σενάριο, οι κεφαλαιακές ανάγκες των 30 τραπεζών διαμορφώνονται στα 355 δισ. δολάρια.
«Οι περισσότερες τράπεζες κατέχουν καλύτερη κεφαλαιακή θέση από ότι κατείχαν πριν από 5 χρόνια» αναφέρει η Fed. «Τα αποτελέσματα αντανακλούν τη βελτίωση της κεφαλαιακής τους θέσης» συμπληρώνει.
Βάσει του αρνητικού σεναρίου, οι 30 μεγαλύτερες τράπεζες πρέπει να διαθέτουν ελάχιστο Core Tier 1 στο 7,6%. Βάσει του λιγότερου κακού σεναρίου, απαιτείται ελάχιστο Core Tier 1 στο 9,7%.
Ειδικότερα, οι 29 από τις συνολικά 30 τράπεζες, οι οποίες αξιολογήθηκαν από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, εμφανίστηκαν επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, σύμφωνα με το βασικό σενάριο. Μοναδική εξαίρεση συνιστά η Zions Bancorp, η οποία εμφανίζει κεφαλαιακό δείκτη κάτω του 5%.
Στον αντίποδα, η Bank of New York Mellon, η Discover Financial και η State Street εμφανίζουν τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.
Τα αποτελέσματα για τις κυριότερες τράπεζες, βάσει Core Tier 1:
-    JP Morgan 6,3%
-    Goldman Sachs 6,8%
-    Citigroup 7%
-    Bank of America 6%
-    Morgan Stanley 6,1%
-    Wells Fargo 8,2%
Σημειώνεται πως ως κατώτερο δυνατό όριο οριζόταν από την Fed το 5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης