Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πιθανή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές στις 11 Απριλίου με Morgan Stanley και Citigroup - Στο 5,3% η 5ετία και 4,2% στην 3ετία

Πιθανή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές στις 11 Απριλίου με Morgan Stanley και Citigroup - Στο 5,3% η 5ετία και 4,2% στην 3ετία
Η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για έκδοση 5ετούς ομολόγου με στόχο την άντληση 2 δισ. ευρώ
Η Παρασκευή 11 Απριλίου φέρεται ως επικρατέστερη ημερομηνία εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.
Τα ανωτέρω αποκαλύπτουν οι Financial Times. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η 11η Απριλίου μοιάζει η επικρατέστερη ημερομηνία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για έκδοση 5ετούς ομολόγου με στόχο την άντληση 2 δισ. ευρώ.
Ταυτόχρονα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των επενδυτικών οίκων που συζητούν με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να αναλάβουν σύμβουλοι της έκδοσης, είναι η Morgan Stanley και η Citigroup.
Την επικείμενη έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές επιβεβαίωσε πριν από λίγο και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως «η Ελλάδα θα βγει στις αγορές σύντομα και με λογικό επιτόκιο».
«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο αυτό. Η ημερομηνία της έκδοσης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες. Δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες. Το θετικό είναι ότι η Ελλάδα δεν γύρισε απλώς σελίδα ή κεφάλαιο, άλλαξε βιβλίο. Η διεθνής οικονομική κοινότητα περιβάλλει την ελληνική οικονομία με πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε από το πρωί το www.bankingnews.gr, σύμφωνα με το Reuters, η Ελλάδα θα προχωρήσει στην έκδοση 5ετούς ομολόγου ύψους 2 δισ. ευρώ εντός του Απριλίου.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, στην έκδοση θα λάβουν μέρος οι Deutsche Bank, Bank of America, Merrill Lynch, JP Morgan και Goldman Sachs.
Όπως υποστηρίζει το Reuters, οι συζητήσεις του υπουργείου Οικονομικών με τους τραπεζίτες βρίσκονται σε εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα.

Morgan Stanley - Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές... - Στο 5,3% θα διαμορφωθεί το επιτόκιο για το 5ετές ομόλογο, στο 4,2% για το 3ετές
Ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας διακρίνει η Morgan Stanley, προειδοποιώντας ωστόσο πως η ανάκαμψη αργεί ακόμη.
"Η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται, αλλά η ανάκαμψη απέχει...", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, σε σημερινή έκθεσή τους (ημερομηνίας 3/4), υπό τον τίτλο "GREturn to market, but GREcovery?".
Όπως εξηγεί η Morgan Stanley, παραμένει θετική (positive) για την Ελλάδα, ωστόσο προβλέπει μηδενική ανάπτυξη για φέτος.
Υπενθυμίζεται εδώ πως για το τρέχον έτος, 2014, ελληνική κυβέρνηση και τρόικα προβλέπουν ανάπτυξη +0,6%.
Για το 2015, η Morgan Stanley δηλώνει πως αναμένει ανάπτυξη που δεν θα ξεπεράσει το +0,5%.
Σύμφ    ωνα με την αμερικανική τράπεζα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί την Ελλάδα είναι πολιτικής φύσεως.
Η Morgan Stanley θεωρεί βέβαιη τη συνέχιση της στήριξης των Ευρωπαίων στην Αθήνα και αναμένει μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μορφής OSI (δάνεια επίσημου τομέα).
"Όσο περισσότερο θα μειώνεται η κυβερνητική πλειοψηφία στην Ελλάδα, τόσο περισσότερο θα ελέγχουν οι αγορές τη δέσμευση της Αθήνας για τη συνέχιση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής", αναφέρουν σε άλλο σημείο της σημερινής έκθεσής τους οι αναλυτές της Morgan Stanley.

H απόπειρα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές
Όπως επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα, η προωθούμενη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν κρίνεται πρώιμη.
H Morgan Stanley προβλέπει πως η έκδοση ελληνικών ομολόγων θα πάει καλά. Πιο συγκεκριμένα, αναμένει πως το επιτόκιο θα διαμορφωθεί:
- κοντά στο 5,3% στην έκδοση ενός 5ετούς ομολόγου
- κοντά στο 4,2% στην έκδοση εντός 3ετούς ομολόγου
"Μια επιτυχημένη έκδοση θα συμβάλλει στην περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων", προσθέτει η αμερικανική τράπεζα.
Ταυτόχρονα, εξηγεί πως επιλέγει τα 10ετή ομόλογα έναντι των 10ετών και δηλώνει την προτίμησή της για τα κρατικά ομόλογα των χωρών της ευρωπαϊκής οικονομίας έναντι των ομολόγων των αναδυόμενων αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης