Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 10/4 οι εισηγήσεις των Lazard και MS για την τιμή της αμκ της Eurobank στο ΤΧΣ που συνεδριάζει εκτάκτως στις 12/4 - Με 20% η Fairfax

tags :
Στις 10/4 οι εισηγήσεις των  Lazard και MS για την τιμή της αμκ της Eurobank στο ΤΧΣ που συνεδριάζει εκτάκτως στις 12/4 - Με 20% η Fairfax
Fairfax, York Capital και Apollo Capital Management θα αποκτήσουν στρατηγικά ποσοστά στην Eurobank
Δρομολογείται με ταχύτατες διαδικασίες από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο καθορισμός της τιμής της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.
Συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου οι δύο σύμβουλοι του ΤΧΣ η Lazard και η Morgan Stanley θα παραδώσουν τις εισηγήσεις τους για την τιμή της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank.
Στις 12 Απριλίου ημέρα Σάββατο συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή υπό την Αναστασία Σακελλαρίου την CEO του Ταμείου για να καθορίσει την τελική τιμή.
Να σημειωθεί ότι αν δεν υπάρχουν ουσιώδεις αποκλείσεις μεταξύ των δύο οίκων η γνωμοδότηση και εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα είναι εύκολη υπόθεση αλλά αν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις τότε το ΤΧΣ θα….καθορίσει την τιμή της αμκ της Eurobank.
Στις 14 Απριλίου θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ για να ψηφίσει και ουσιαστικά επικυρώσει την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Η Eurobank υλοποιεί ένα μεγάλο στόχο να καλύψει μέσω ιδιωτικών κεφαλαίων 3 δισεκ. ευρώ και με βάση όλες τις ενδείξεις ο στόχος αυτός θα είναι δύσκολος μεν αλλά επιτυχής δε…
Η τράπεζα θα καταφέρει να ιδιωτικοποιηθεί επιτυχώς, να ανακεφαλαιοποιηθεί επαρκώς και να αποδείξει η Eurobank ότι μπορεί να βρεθεί πάλι στο επίκεντρο.
Το ΤΧΣ με 35% και οι ξένοι κατά βάση με 65% θα ελέγχουν την Eurobank την πιο ιδιωτικοποιημένη τράπεζα στο ελληνικό banking.
Η διοίκηση Μεγάλου χωρίς καμία αμφιβολία θα έχει επιτύχει ένα μεγάλο στόχο και θα επιδοκιμαστεί από την αγορά.
Fairfax, York Capital και Apollo Capital Management θα αποκτήσουν στρατηγικά ποσοστά στην Eurobank.
Π.χ. τo Fairfax θα αποκτήσει περίπου το 20% της Eurobank

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 4 Απριλίου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης