Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επιστολή μετόχου - Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα προστατέψει τα συμφέροντα των μετόχων ή θα κωφεύει προκλητικά όπως στην περίπτωση της Εθνικής

Επιστολή μετόχου - Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα προστατέψει τα συμφέροντα των μετόχων ή θα κωφεύει προκλητικά όπως στην περίπτωση της Εθνικής
Επιστολή μετόχου που ζητάει εξηγήσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Λάβαμε επιστολή από αναγνώστη του bankingnews.gr και μέτοχο της Εθνικής τράπεζας.
Τα επιχειρήματα που επικαλείται ο μέτοχος της Εθνικής δυστυχώς δεν μπορούν να απαντηθούν.
Η παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πρέπει να είναι ξεκάθαρη και να ζητήσει εξηγήσεις από την Εθνική για την αύξηση κεφαλαίου.

Κύριε Λεωτσάκο
Με δεδομένη την ενασχόληση σας με τις τράπεζες και το χρηματιστήριο θα ήθελα να σας περιγράψω την ιδιαίτερα δυσχερή θέση στην οποία βρίσκομαι.
Μετά την ανακοίνωση των stress tests και την αναγνώριση στην Εθνική τράπεζα κεφαλαιακών αναγκών 2,18 δισεκ. ευρώ και όντας μέτοχος από την προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου στα 4,29 ευρώ σοκαρίστηκα.
Σκέφτηκα πάλι θα μας ζητάνε λεφτά.
Διαβάζοντας το site σας έβλεπα να υπερτονίζεται την αναγκαιότητα της αύξησης κεφαλαίου για την Εθνική.
Όμως η Εθνική τράπεζα διάψευσε τα σενάρια για αύξηση κεφαλαίου και όντως στις 20 Μαρτίου την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων χρήσης 2013 ανέφερε ότι θα ανακεφαλαιοποιηθεί χωρίς αύξηση κεφαλαίου.
Στις 21 Μαρτίου και επηρεασμένος από τις διαβεβαιώσεις της Εθνικής αγόρασα μετοχές κοντά στα 4,20 ευρώ.
Έκτοτε η μετοχή κατρακύλησε με αποκορύφωμα το διήμερο 11 και 14 Απριλίου όταν διέρρευσε ότι η Εθνική θα υλοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Αγόρασα στα 4,20 ευρώ, επηρεασμένος από τις θετικές εκθέσεις τύπου Deutsche bank και προφανώς αγνόησα τις δικές σας επισημάνσεις ότι η Εθνική θα υποχρεωθεί να υλοποιήσει αύξηση ειδάλλως θα απορριφθεί το πλάνο ανακεφαλαιοποίησης της που είχε ανακοινωθεί ότι θα κατατεθεί στις 15 Απριλίου.
Η μετοχή από τα 4,20 ευρώ βρέθηκε στα 3,26 ευρώ και από ότι διαβάζουμε η τιμή της νέας αυξήσεως κεφαλαίου θα είναι 2,5 με 2,6 ευρώ.
Ο μέτοχος ρίσκαρα και έχασα ίσως πουν πολλοί αλλά σας ερωτώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν θα έπρεπε να με προστατέψει για παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.
Πως η τράπεζα αυτοαναιρέθηκε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν πράττει τα δέοντα;

Με εκτίμηση
Μανώλης Γεράσιμος Μηλαράκης

Η απάντηση του www.bankingnews.gr

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η διοίκηση της Εθνικής έχει υποπέσει σε μείζονος σημασίας ατόπημα.
Καμία αμφιβολία επ΄ αυτού.
Δεν μπορώ να δεχτώ το επιχείρημα ότι η τράπεζα, σκόπιμα παραπλάνησε τους επενδυτές αλλά σίγουρα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρέπει να ρωτήσει την διοίκηση της Εθνικής και να επιβάλλει τον νόμο.... πως μέσα σε 20 ημέρες άλλαξε τόσο ριζικά την στρατηγική της.
Το bankingnews.gr ήμασταν το μόνο οικονομικό μέσο ενημέρωσης που είχε προειδοποιήσει για το φιάσκο.
Η διοίκηση της Εθνικής έχει ευθύνες και θα πρέπει να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις γιατί μέσα σε 20 ημέρες έκανε στροφή 180 μοιρών.
Θα αναμένουμε παρέμβαση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κωφεύσει για το θέμα αυτό και αποδειχθεί.....τότε δεν θα είναι ο αξιόπιστος θεσμός....που θέλει να εμφανίζεται ότι είναι....
Ευελπιστούμε ότι θα πράξουν τα δέοντα όπως αναφέρετε και εσείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης