Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

X. Μεγάλου (Eurobank) στο CNBC - Απόδειξη για το momentum που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα η επιτυχία της ΑΜΚ της Eurobank

tags :
X. Μεγάλου (Eurobank) στο CNBC - Απόδειξη για το momentum που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα η επιτυχία της ΑΜΚ της Eurobank
Αποτελεί και έναν οιωνό για το τι πρόκειται να επακολουθήσει
Ως μία απόδειξη για το momentum που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα και ως ψήφο εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε ο Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, την επιτυχία της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και την επιστροφή σε χέρια ιδιωτών.
Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο κ. Μεγάλου επισήμανε ότι η επιστροφή της Eurobank σε χέρια ιδιωτών δημιουργεί προοπτικές, ενώ αποτελεί και έναν οιωνό για το τι πρόκειται να επακολουθήσει.
"Πιστεύω ότι θα υπάρξουν παρόμοιες κινήσεις στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την αισιοδοξία που υπάρχει για την ανάκαμψη της οικονομίας", ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση".
'Ήδη η ελληνική κυβέρνηση δανείστηκε με πολύ καλό επιτόκιο, ενώ εκτιμώ ότι θα συνεχίσει να αποκαθιστά σταδιακά την πρόσβαση της στις αγορές", ανέφερε.
Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο κ. Μεγάλου επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ σωστή και συστηματική δουλειά, ωστόσο οι αλλαγές δεν ήρθαν χωρίς κοινωνικό κόστος.
"Η ανεργία είναι ένα μεγάλο ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί", ανέφερε.
Ωστόσο, η ανταγωνιστικότητα έχει σημειώσει δραματική βελτίωση, με τις αγορές να έχουν υποδεχτεί πολύ θετικά την πρόοδο.
Ήδη έχουν έρθει οι πρώτες επενδύσεις, ενώ στο μεταξύ συντελείται μια μεγάλη αναδιάρθρωση της βάσης της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τον Μεγάλου, όλη αυτή προσπάθεια θα φέρει νέες επενδύσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάκαμψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης