Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έρχονται ανατροπές στο εργασιακό περιβάλλον των ΔΕΚΟ - Σε αμερικάνικη εταιρία την Accenture η μελέτη

      Έρχονται ανατροπές στο εργασιακό περιβάλλον των ΔΕΚΟ - Σε αμερικάνικη εταιρία την Accenture η μελέτη
Σε ιδιωτική εταιρία αναθέτει το υπουργείο Οικονομικών την εξυγίανση των Δημοσίων Επιχειρήσεων  θέτοντας όρους ακόμη και για ελαστικά ωράρια εργασίας.
Μετά από διαγωνισμό, το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ ανέλαβε να εκπονήσει η αμερικάνικη εταιρεία "Accenture", έναντι αμοιβής 67.650 ευρώ.

Η μελέτη θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τις 31 Μαΐου στο υπουργείο Οικονομικών.
Η μελετητική εταιρεία θα καταρτίσει ένα πλήρες σχέδιο για τις ΔΕΚΟ, που θα επικεντρώνεται σε 4 άξονες:
1.       Στο νέο εργασιακό περιβάλλον με την κυβέρνηση να επιδιώκει να καθιερώσει το ελαστικό ωράριο εργασίας στις ΔΕΚΟ, που συνοδεύεται  από ελαστικές αμοιβές ή ακόμη και από άρση της μονιμότητας.
2.       Στην τιμολογιακή πολιτική με πιθανότερο το σενάριο των αυξήσεων στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στη μείωση του λειτουργικού κόστους με κλείσιμο ή συγχώνευση υπηρεσιών, προτεραιότητα στις επενδύσεις κ.λπ.
3.       Στις επιχορηγήσεις αλλά στα έσοδα που μπορεί να έχει το κράτος από τα μερίσματα των Δημοσίων Επιχειρήσεων.
4.       Στο  λειτουργικό κόστος -  ακίνητη περιουσία .  Βελτίωση των οικονομικών μεγεθών των δημοσίων επιχειρήσεων με την περαιτέρω συμπίεση του λειτουργικού κόστους θα επιχειρήσει η Ειδική Γραμματεία για τις ΔΕΚΟ.  Προβλέπεται η δημιουργία «μητρώου» ακινήτων, στο οποίο θα υπάρχει αναλυτική εικόνα για την περιουσιακή κατάσταση της κάθε ΔΕΚΟ ξεχωριστά.

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης