Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ισχυρές τράπεζες επιθυμεί η EKT για να θωρακιστεί η ανάκαμψη της Ευρωζώνης - Mersch - Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

tags :
Ισχυρές τράπεζες επιθυμεί η EKT για να θωρακιστεί η ανάκαμψη της Ευρωζώνης - Mersch - Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Υπάρχουν ενδείξεις ότι αυξάνεται η ζήτηση για πιστώσεις
Ισχυρότερες τράπεζες επιθυμεί η EKT για να θωρακιστεί η ανάκαμψη της Ευρωζώνης.
"Οι τράπεζες της Ευρωζώνης πρέπει να είναι αρκετά ισχυρές για να στηρίξουν την αύξηση στη ζήτηση πιστώσεων και να συντηρήσουν την ανάκαμψη της ευρωζώνης", δήλωσε σήμερα ο Yves Mersch, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της EKT.
Ο τραπεζίτης δήλωσε πως η ευρωζώνη πράγματι άρχισε να ανακάμπτει και πλέον φτάνει σε ένα σημείο όπου οι εταιρείες δεν μπορούν να βασίζονται πλέον στα δικά τους κεφάλαια, αλλά χρειάζονται ολοένα και περισσότερο εξωτερική χρηματοδότηση για να μπορούν να αναπτύσσονται.
"Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ζήτηση πιστώσεων αυξάνεται", αναφέρει ο Mersch σε ομιλία που εκφώνησε στη Σανγκάη. "Έτσι πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι ο τραπεζικός τομέας είναι αρκετά ισχυρός για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση".
"Ένα αυτοκίνητο μπορεί να τρέχει για ένα διάστημα με χαμηλή τη στάθμη των καυσίμων, όμως σε κάποιο σημείο χρειάζεται να γεμίσει, διαφορετικά η μηχανή θα σταματήσει. Σ' αυτό το στάδιο της ανάκαμψης είναι σαφές: πρέπει να υπάρξουν αρκετά καύσιμα για να δουλέψει η μηχανή", δήλωσε αναφερόμενος στις ενδείξεις για αύξηση της ζήτησης πιστώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης