Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε κρίσιμη καμπή ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών - Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι και ο ρόλος του... Wilbur Ross

Σε κρίσιμη καμπή ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών - Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι και ο ρόλος του... Wilbur Ross
Η εταιρεία που θα συσταθεί εκτιμάται ότι μπορεί να πραγματοποιεί σημαντικές εξαγωγές και να αποπληρώνει τα δάνειά της
Σε συνεχείς διαβουλεύσεις για τη διάσωση του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών βρίσκονται τράπεζες, Υπουργείο Ανάπτυξης και εταιρείες.
Στόχος είναι η εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στις εταιρείες Νηρέας, Σελόντα και Ανδρομέδα.
Η πρόταση που φαίνεται να προκρίνεται μέχρι στιγμής είναι η μετοχοποίηση μέρους του τραπεζικού δανεισμού, ενώ για το υπόλοιπο θα γίνει ρύθμιση με μετατροπή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο και περίοδο χάριτος για το υπόλοιπο ποσό.
Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθούν εκτός παιχνιδιού οι νυν ιδιοκτήτες των εταιρειών και τη διαχείρισή τους θα αναλάβουν μάνατζερ. Τους μάνατζερ θα τους επιλέξουν οι τράπεζες, οι οποίες στη συνέχεια έχουν ως στόχο να πουλήσουν τις εταιρείες σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Ένα τέτοιος εν δυνάμει επενδυτής εμφανίζεται να είναι ο Αμερικανός Wilbur Ross, ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσει, εδώ και ένα χρόνο περίπου στην κυβέρνηση, πρόταση για τη δημιουργία μια νέας μεγάλης διευρυμένης εταιρείας.
Αυτό σημαίνει την ενοποίηση των τριών εταιρειών του κλάδου (Δίας, Νηρέας και Ανδρομέδα) ή κατά άλλους (Νηρέας, Σελόντα και Δίας).
Η εταιρεία που θα συσταθεί εκτιμάται ότι μπορεί να πραγματοποιεί σημαντικές εξαγωγές και να αποπληρώνει τα δάνειά της, ενώ το νέο σχήμα αναμένεται να εισέλθει εκ νέου στο Χρηματιστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης