Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Deutsche Bank - Αυξάνουν τον πολιτικό θόρυβο οι ευρωσκεπτικιστές στο ευρωκοινοβούλιο, ισχυροποιείται η ακροδεξιά

tags :
Deutsche Bank - Αυξάνουν τον πολιτικό θόρυβο οι ευρωσκεπτικιστές στο ευρωκοινοβούλιο, ισχυροποιείται η ακροδεξιά
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σχολιάζει η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Μαίου 2014 και τίτλο «Ένας μεγάλο συνασπισμός για την Ευρώπη, αλλά οι ευρωεσκεπτικιστές αυξάνουν τον πολιτικό θόρυβο».
Οι Συντηρητικοί εξέλεξαν τη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρά τις σημαντικές απώλειες.
Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Σοσιαλδημοκράτες, ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι και η Αριστερά.
Το επόμενο διάστημα θα σημαδευτεί από έντονες διεργασίες για την εκλογή προέδρου της Κομισιόν, ωστόσο η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι ο υποψήφιος του ΕΛΚ, Jean Claude Juncker έχει ισχυρό προβάδισμα.
Η σύμπραξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τους Σοσιαλδημοκράτες, θα επιτρέψει τη λήψη πλειοψηφικών αποφάσεων στο Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο ακριβώς αυτή η σύμπνοια είναι που οδήγησε στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. 
Όπως σημειώνει η Deutsche Bank, οι ευρωσκεπτικιστές αύξησαν σημαντικά τη δύναμή τους, ωστόσο δεδομένου του κατακερματισμού και της έλλειψης κοινής πολιτικής αναφοράς, η επίδραση τους στο Ευρωκοινοβούλιο θα παραμείνει περιορισμένη.
Πάντως, η γερμανική τράπεζα σημειώνει ότι η μείωση της πολιτικής δύναμης των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων, αποτελεί κίνδυνο για  την εφαρμογή πολιτικών λιγότερο φιλικών προς τις επιχειρήσεις.
Παράλληλα, η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών θα επηρεάσει τις εθνικές πολιτικές στις χώρες που σημείωσαν ενίσχυση και κατ΄επέκταση τις σχέσεις των χωρών αυτών με τις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης