Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στουρνάρας υπουργός Οικονομικών - Συνολικά 4.750 ευρώ το μήνα καθαρά λαμβάνει ο Χάρης Θεοχάρης χωρίς bonus !

Στουρνάρας υπουργός Οικονομικών -  Συνολικά 4.750 ευρώ το μήνα καθαρά λαμβάνει  ο Χάρης Θεοχάρης χωρίς bonus !
Nέο σύστημα αμοιβών για τους δημόσιους υπαλλήλους
Την εφαρμογή ενός νέου συστήματος αμοιβών για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου, το οποίο θα συνδέει τις αποδοχές τους με την απόδοσή τους, προαναγγέλλει ο Γιάννης  Στουρνάρας, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.  
Με το ίδιο έγγραφο, ο υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Δημόσιων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη που ανέρχονται σε 4.750 ευρώ. 
Για το μισθολογικό κόστος του κ. Θεοχάρη διευκρινίζει ότι πέραν αυτού του ποσού, που είναι οι αποδοχές του από βασικό μισθό, επίδομα θέσης και έξοδα παράστασης δεν καταβάλλεται επί πλέον καμία άλλη αμοιβή.
Για το νέο σύστημα αμοιβών στο δημόσιο ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι εφόσον εφαρμοστεί προσεκτικά και σχεδιασμένα ένα τέτοιο σύστημα θα μπορέσει να συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων.
Η εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος αμοιβών σε όλο το δημόσιο τομέα έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και της τρόικας με το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο που υπογράφηκε τον περασμένο Απρίλιο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη σελίδα 170 του κειμένου του νέου Μνημονίου:

* Το σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο θα επανεξεταστεί με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα επίπεδα των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών συνάδουν με την ποιότητα των παρεχομένων δημοσίων υπηρεσιών και ταυτόχρονα είναι δημοσιονομικά βιώσιμα.  

* Η επανεξέταση του συστήματος αμοιβών θα περιλαμβάνει μια δημοσιονομικά ουδέτερη αναθεώρηση του μισθολογίου, με σκοπό να «αποσυμπιεστεί» το εύρος των μισθών και προς τις δύο κατευθύνσεις (σ.σ. να αναπροσαρμοστούν και τα κατώτατα και τα ανώτατα όρια μισθών), σε συνάρτηση με την ικανότητα, την απόδοση και την ευθύνη του προσωπικού, με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο.

* Ένα πρώτο σχέδιο του νέου μισθολογίου θα υποβληθεί για διαβούλευση με την τρόικα τον Ιούλιο του 2014.

* Το νέο μισθολόγιο θα νομοθετηθεί μέσα στο Οκτώβριο του 2014 και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου, 2015.

Ευθυγραμμιζόμενος με τις παραπάνω «μνημονιακές» δεσμεύσεις που ανέλαβε, κ. Στουρνάρας τονίζει σε έγγραφό του προς τη Βουλή ότι «η εφαρμογή ενός προσεκτικά σχεδιασμένου, δυναμικού και ευέλικτου, προσαρμοσμένου στην ελληνική δημοσιονομική πραγματικότητα, αλλά και βασισμένου στα βέλτιστα παραδείγματα που τηρούνται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διεθνώς, συστήματος αμοιβών βάσει απόδοσης των δημοσίων λειτουργών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων».
Αυτά απαντά ο. Στουρνάρας  σε ερώτηση που του είχαν υποβάλει οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Κουράκος και Νίκος Νικολόπουλος. Οι δύο βουλευτές ζητούσαν από τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει αν στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, καταβάλλεται bonus.

Μ. Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης