Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ιστορική εξέλιξη – O Γ. Κωστόπουλος αποχωρεί από το management της Alpha μετά από 10ετίες επιτυχημένης διοίκησης

tags :
Ιστορική εξέλιξη – O Γ. Κωστόπουλος αποχωρεί από το management της Alpha μετά από 10ετίες επιτυχημένης διοίκησης
Ιστορική εξέλιξη αποτελεί η αποχώρηση του κορυφαίου των κορυφαίων ελλήνων τραπεζιτών του Γιάννη Κωστόπουλου από την Alpha bank - Μη εκτελεστικός πρόεδρος ο Ράπανος
Ως κεραυνός εν αιθρία θα μπορούσε να θεωρηθεί η απόφαση του κορυφαίου, ιστορικού τραπεζίτη του ελληνικού banking του Γιάννη Κωστόπουλου ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από την διοίκηση της τράπεζας που επί πολλές δεκαετίες διοίκησε επιτυχώς αποκλειστικά για λόγους που σχετίζονται με το προχωρημένο της ηλικίας του.
Δεν πρόκειται για κίνηση που σχετίζεται με θέματα στρατηγικής ή οτιδήποτε άλλο.
Από τις 12 το μεσημέρι συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Alpha bank σε φορτισμένο κλίμα λόγω αυτής της ιστορικής εξέλιξης....
Πρόκειται για μια τεράστιας σημασίας ιστορική και σημειολογική εξέλιξη που συγκλονίζει το τραπεζικό σύστημα.
Ο κορυφαίος τραπεζίτης Γιάννης Κωστόπουλος αποδείχθηκε διαχρονικά παράγοντας σταθερότητας, πρόταξε το ήθος και με συνέπεια υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των μετόχων της τράπεζας και της οικονομίας.
Η αποχώρηση του κορυφαίου των κορυφαίων τραπεζιτών αποτελεί μια ιστορική εξέλιξη που πρέπει να αποτιμηθεί με δέουσα προσοχή.
Ο τραπεζικός όμιλος που διοικούσε επί δεκαετίες την Alpha bank όχι μόνο έχει ισχυροποιηθεί αλλά μπορεί να συνεχίσει επιτυχώς την λειτουργία του στην νέα Ελλάδα με παρέμβαση, ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και με σταθερότητα.

Οι διοικητικές αλλαγές

Στην μεγάλη αυτή συστημική τράπεζα την Alpha bank θέση μη εκτελεστικού προέδρου αναλαμβάνει ο Βασίλης Ράπανος πρώην πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας που είχε επιλεγεί και για κορυφαία υπουργική θέση ως ΥΠΟΙΚ στην κυβέρνηση....αλλά δεν την ανέλαβε.
Ο ρόλος του Ράπανου είναι περισσότερο συμβολικός παρά πρακτικός.
Η υπόλοιπη διοίκηση της τράπεζας παραμένει ως έχει, ούτως ή άλλως η διοικητική δομή της τράπεζας ήταν και παραμένει πανίσχυρη....
Διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο Δ. Μαντζούνης ενώ στο διοικητικό συμβούλιο,  θα συμμετέχει η ηγετική ομάδα υπό τους Φιλάρετο, Αρώνη και Θεοδωρίδη...

Η επίσημη ανακοίνωση της Alpha Bank

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank, κατά την από 29.5.2014, συνεδρίασή του, εξέλεξε ως Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, για την υπολειπόμενη διάρκεια της θητείας του, τους κ.κ.: Βασίλειο Θ. Ράπανο σε αντικατάσταση του κ. Γιάννη Σ. Κωστοπούλου, Shahzad Shahbaz σε αντικατάσταση του κ. Αθανασίου Μ. Βερέμη, Ευθύμιο Ο. Βιδάλη σε αντικατάσταση του κ. Παύλου Γ. Καρακώστα και Ibrahim S. Dabdoub σε αντικατάσταση του κ. Γεωργίου Ε. Αγουρίδη.
Περί της εκλογής των νέων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ενημερωθεί η αμέσως προσεχής Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τραπέζης.

Εν συνεχεία, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Βασίλειος Θ. Ράπανος.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης.
Εντεταλμένοι Σύμβουλοι οι Γενικοί Διευθυντές, κ.κ. Σπύρος Ν. Φιλάρετος, Αρτέμης Χ. Θεοδωρίδης και Γεώργιος Κ. Αρώνης.

ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης και η κυρία Ιωάννα Ε. Παπαδοπούλου.

ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΛΗ
Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Μηνάς Γ. Τάνες.
Μέλη οι κ.κ. Παύλος Α. Αποστολίδης, Ευάγγελος Ι. Καλούσης, Ιωάννης Κ. Λύρας, Ibrahim S. Dabdoub και Shahzad Shahbaz.

ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ, κατ’ άρθρο 1 ν. 3723/2008, το Ελληνικό Δημόσιο, διά του υπ’ αυτού ορισθέντος (βάσει της υπ’ αριθ. 26320/Β 1278/18.6.2010 Αποφάσεως του Υπουργού Οικονομικών) εκπροσώπου του κ. Σαράντη-Ευάγγελου Γ. Λώλου.
ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ, κατ’ άρθρο 6 παρ. 9 ν. 3864/2010, η κυρία Παναγιώτα Σ. Ιπλιξιάν, ως εκπρόσωπος και δυνάμει υποδείξεως (διά της υπ’ αριθ. 18/28.1.2014 επιστολής) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης