Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha - Ιστορική η αποχώρηση Κωστόπουλου – Μεταβατικός ο Ράπανος – Προσεχώς νέος πρόεδρος ο Μαντζούνης και νέος CEΟ ο Φιλάρετος

tags :
Alpha - Ιστορική η αποχώρηση Κωστόπουλου – Μεταβατικός ο Ράπανος – Προσεχώς νέος πρόεδρος ο Μαντζούνης και νέος CEΟ ο Φιλάρετος
O Δημήτρης Μαντζούνης αναδεικνύεται πλέον ο νούμερο ένα παράγοντας του ομίλου της Alpha bank
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Γιάννης Κωστόπουλος ο επί 35 χρόνια κορυφαίος τραπεζίτης στην Alpha bank αποχώρησε από τον όμιλο καθώς έκρινε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.
Όντας 77 χρονών ο Γιάννης Κωστόπουλος έλαβε την απόφαση ότι έπρεπε να αποχωρήσει αφήνοντας σπουδαίο έργο και μεγάλη παρακαταθήκη.
Ο Γιάννης Κωστόπουλος πρόκειται για ένα εκ των σημαντικότερων τραπεζικών παραγόντων της Ελλάδος και ο πιο έμπειρος τραπεζίτης στο ελληνικό banking.
Αποτελεί μια μεγάλη τραπεζική φυσιογνωμία.
Η αποχώρηση του Γιάννη Κωστόπουλου δεν επέφερε αλλαγές στην διοίκηση πλην της τοποθέτησης του Β. Ράπανου στην θέση του μη εκτελεστικού προέδρου της Alpha bank.
Όμως αν δούμε τα δεδομένα και λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι ξάδερφος του Γιάννη Κωστόπουλου είναι ο Δημήτρης Μαντζούνης διευθύνων σύμβουλος της Alpha και ταυτόχρονα ο Σπ. Φιλάρετος Γενικός Διευθυντής της Alpha bank είναι ανιψιός του Γ. Κωστόπουλου εξάγεται το εξής συμπέρασμα.
Ότι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων θα ήταν εκτελεστικός πρόεδρος να αναλάβει ο Δημήτρης Μαντζούνης και διευθύνων σύμβουλος ο Σπύρος Φιλάρετος.
Ο Δημήτρης Μαντζούνης είναι γεγονός ότι έχει πάρει τον έλεγχο της τράπεζας τα τελευταία χρόνια και είναι ο ισχυρός άνδρας του ομίλου της Alpha bank.
Επίσης ο ρόλος του εκτελεστικού προέδρου στην Alpha bank είναι η κορυφαία θέση, όχι μια τιμητική θέση αλλά ασκεί πλήρη εξουσία μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο.
Η διοίκηση της Alpha bank είναι οικογενειακή υπόθεση και αυτό θα διατηρηθεί και αξίζει να διατηρηθεί γιατί πρόκειται όχι για απλά ικανά αλλά κορυφαία στελέχη.
Στην ανακοίνωση για τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο αναφέρεται ότι ο Βασίλης Ράπανος θα παραμείνει έως την λήξη της θητείας Κωστόπουλου, η θητεία Κωστόπουλου λήγει το 2014 με βάση το ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ καθώς είχε ανανεωθεί το 2010.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Ράπανος είναι μεταβατικός πρόεδρος ώστε να ολοκληρωθούν προσεχώς οι διοικητικές αλλαγές.
Ισχυρά αναβαθμισμένος θα είναι ο Γιώργος Αρώνης ο οποίος είναι συνδεδεμένος με τον Δημήτρη Μαντζούνη έχουν άριστη συνεργασία.
Αν όντως αναβαθμιστεί σε διευθύνοντα σύμβουλο ο Σπύρος Φιλάρετος, θα παραμείνουν εντεταλμένοι σύμβουλοι και γενικοί διευθυντές οι Αρώνης και Θεοδωρίδης και ίσως να αναβαθμιστεί κάποιος εκ των διευθυντών της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης