Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η έλευση του Ράπανου στην Alpha, έχει και μια άλλη ερμηνεία….πέραν από την ανάδειξη του ισχυρού πόλου εξουσίας Μαντζούνη – Φιλάρετου

tags :
Η έλευση του Ράπανου στην Alpha,  έχει και μια άλλη ερμηνεία….πέραν από την ανάδειξη του ισχυρού πόλου εξουσίας Μαντζούνη – Φιλάρετου
Η διοίκηση της Alpha bank θα παραμείνει στον έλεγχο των ικανότατων Μαντζούνη και Φιλάρετου…
Παρακολουθώντας επί 17 χρόνια το τραπεζικό ρεπορτάζ, μπορούμε να πούμε ότι το στοιχείο που χαρακτηρίζει την Alpha bank είναι η σταθερότητα στην στρατηγική της, η οικογενειακή της δομή και το συντηρητικό προφίλ που προβάλλει και ταιριάζει στο banking.
Ο Γιάννης Κωστόπουλος χωρίς καμία αμφιβολία αποτελεί μια ιστορική φυσιογνωμία στο ελληνικό banking με τεράστια θετική συνεισφορά αλλά και όλη η οικογένεια υπό την έννοια ότι ο Δημήτρης Μαντζούνης ο CEΟ της Alpha bank (ξάδερφος του Γιάννη Κωστόπουλου) διοικεί επιτυχώς την τράπεζα καθώς και ο Σπύρος  Φιλάρετος ανιψιός του Γιάννη Κωστόπουλου και Γενικός Διευθυντής του ομίλου.
Με τους έτερους Γενικούς Διευθυντές Αρώνη και Θεοδωρίδη η Alpha bank έχει δημιουργήσει μια ισχυρή και σταθερή ομάδα  διοίκησης.  
Η εικόνα αυτή της Alpha bank την χαρακτηρίζει, όπως επίσης και το γεγονός ότι όχι μόνο λόγω κοινής καταγωγής με τον Σαμαρά τον έλληνα πρωθυπουργό, η διοίκηση της Alpha διατηρεί στενούς δεσμούς με την ΝΔ.
Ειδικά για τον Δημήτρη Μαντζούνη κορυφαίοι υπουργοί της ΝΔ επί κυβερνήσεων Καραμανλή τόνιζαν τις γνώσεις του αλλά και ότι είναι δικός τους άνθρωπος.
Η Alpha bank δεν ενεπλάκη στις πολιτικές εξελίξεις πέραν ίσως των εκθέσεων που δημοσιοποιεί κάθε Πέμπτη ο δραστήριος Μ. Μασουράκης, με διακριτικότητα.
Η Alpha bank μπορεί να μην είναι μπροστάρης…της παραμονής του Γ. Προβόπουλου στην ΤτΕ, μπορεί να έχει ενοχληθεί που η Πειραιώς ισχυροποιήθηκε αλλά το βέβαιο είναι ότι ο όμιλος της Alpha bank αποτελεί σταθερή αξία στο banking.
Η αποχώρηση του Γιάννη Κωστόπουλου από την διοίκηση της Alpha bank συγκεκριμένα από την θέση του εκτελεστικού προέδρου – στην Alpha bank συνεχίζει να πηγαίνει κανονικά ο Γιάννης Κωστόπουλος – και η έλευση του Βασίλη Ράπανου θεωρήθηκε ως μια μεταβατική κίνηση ώστε ο Δημήτρης Μαντζούνης να αναλάβει εκτελεστικός πρόεδρος και ο Σπύρος Φιλάρετος CEO….μια εξέλιξη φυσιολογική, αναμενόμενη... μια καλή εξέλιξη για την τράπεζα καθώς παραμένει στα χέρια της οικογένειας Κωστόπουλου…και ας μην αναφέρεται το όνομα Κωστόπουλου.
Η ύπαρξη του Β. Ράπανου όμως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί υπό την έννοια ότι θα μπορούσε κάλλιστα να προχωρήσουν οι διοικητικές αλλαγές.....χωρίς την παρουσία του Ράπανου. 

Η νέα θεωρία….

Θα παρουσιάσουμε μια νέα θεωρία που ο κορυφαίος τραπεζικός παράγοντας που μας την ανέφερε μας την παρουσίασε ως ....βασικό σενάριο.
Δεν γνωρίζουμε αν είναι γεγονός αλλά ως θεωρία μας φάνηκε ενδιαφέρουσα και την καταγράφουμε.
Ο Β. Ράπανος συμπαθής στο σύστημα και έχοντας περάσει περιπέτεια υγείας δεν θα αναλάβει ενεργό ρόλο στην Alpha, κοινώς δεν θα διοικήσει. 
Ο Β. Ράπανος όντας από τον χώρο της κεντροαριστεράς θα μπορούσε να ανοίξει πόρτες…προς την Αριστερά στην Alpha bank που δεν διαθέτει.
Ταυτόχρονα θα μπορούσε να λεχθεί ότι με την κίνηση του ο Κωστόπουλος διασφαλίζει την διαχρονικότητα στο management.
Αποχωρώντας από την Alpha bank περνάει το μήνυμα και στην…μελλοντική κυβέρνηση……ότι οι διοικητικές αλλαγές ολοκληρώθηκαν και Ράπανος, Μαντζούνης αποτελούν την νέα διοίκηση.
Αν στο μέλλον μια κυβέρνηση απαιτήσει αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών....στην Alpha bank θα έχουν ήδη συντελεσθεί...
Κάποια δόση αληθείας υπάρχει σε αυτή την θεωρία, όμως ως προς την ουσία η σταθερότητα που αποτελεί το βασικό γνώρισμα της Alpha bank διατηρείται αναλλοίωτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης