Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σύνεση συστήνει ο Constancio (ΕΚΤ) - Η επιτυχία των ΤLTROs δεν θα κριθεί πριν τον Δεκέμβριο - Απόφαση των τραπεζών αν θα κάνουν χρήση του μέτρου

Σύνεση συστήνει ο Constancio (ΕΚΤ) - Η επιτυχία των ΤLTROs δεν θα κριθεί πριν τον Δεκέμβριο - Απόφαση των τραπεζών αν θα κάνουν χρήση του μέτρου
Πως σχολιάζει τα νέα μέτρα της ΕΚΤ ο αντιπρόεδρος του ΔΣ
Σύνεση και αυτοσυγκράτηση συστήνει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio, κληθείς να σχολιάσει το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, με στόχο την τόνωση της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία.
"Ο Δεκέμβριος είναι το νωρίτερο που θα μπορέσουμε να αποτιμήσουμε την επιτυχία των επικείμενων LTROs", ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.
Ταυτόχρονα, όπως πρόσθεσε, είναι απόφαση των ευρωπαϊκών τραπεζών αν θα κάνουν χρήση του νέου μέτρου.
Ιστορικές διαστάσεις έχουν οι χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε νωρίτερα ο Ewald Nowotny, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας.
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της ΕΚΤ, M.Draghi, ο Nowotny ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν ήταν εύκολη η συνεδρίαση, ότι διήρκεσε αρκετά αλλά ότι στο τέλος η απόφαση που ελήφθη, ήταν ομόφωνη.
Όπως είπε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας οι αποφάσεις της ΕΚΤ στοχεύουν αφενός στην ενίσχυση της πιστοληπτικής ικανότητας και αφετέρου στο να κινηθούν οι αγορές χρήματος.
Εν τω μεταξύ, τις αποφάσεις της ΕΚΤ σχολίασε και ο Ardo Hansson μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Εσθονίας.
Σε δηλώσεις του στην εσθονική τηλεόραση, ο Hansson υποστήριξε ότι τα μέτρα Draghi θα συνδράμουν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ζήτησης.
Συγκεκριμένα, ο Hansson ανέφερε ότι απώτερος στόχος της ΕΚΤ με αυτά τα μέτρα είναι να παρακινήσει και να ωθήσει τις τράπεζες να αυξήσουν το δανεισμό τους.
Όπως είπε, δεν αναμένεται ότι από τα μέτρα αυτά το Euribor θα γίνει αρνητικό ενώ εκτίμησε ότι ίσως να χρειαστούν κάποια χρόνια προκειμένου να αρχίσει ο πληθωρισμός να αυξάνεται με πιο γοργούς ρυθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης