Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Mr Chipita που έμαθε την Ευρώπη να τρώει κρουασάν … πάει Ινδία! – Στα 60 εκατ. ευρώ το ύψος της επένδυσης

Ο Mr Chipita που έμαθε την Ευρώπη να τρώει κρουασάν … πάει Ινδία! – Στα 60 εκατ. ευρώ το ύψος της επένδυσης
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η λειτουργία του εργοστασίου της Chipita στη γειτονική Τουρκία
Οι περισσότεροι τον ξέρουν ως τον άνθρωπο που έμαθε την Ευρώπη να τρώει συσκευασμένο κρουασάν.
Πρόκειται για τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο της ελληνικής πολυεθνικής Chipita, o οποίος ετοιμάζεται να επεκτείνει τις δραστηριότητες του στην Ινδία… ανοίγοντας εργοστάσιο παραγωγής κρουασάν.
Η εν λόγω επένδυση εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ το εργοστάσιο το οποίο θα παράγει κρουασάν θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2016.
Στο μεταξύ στην τελική ευθεία βρίσκεται η λειτουργία του εργοστασίου της Chipita στη γειτονική Τουρκία, επένδυση η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άγγιξε τα 25 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα για αυτή την επένδυση ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας επιχειρηματίας που άνοιξε την πόρτα» της Παγκόσμιας Τράπεζας, προκειμένου να ολοκληρώσει την κατασκευή του εργοστασίου. Η χρηματοδότηση της Chipita από το International Finance Corporation (IFC), επενδυτικό βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας, ύψους 10,75 εκατ. ευρώ, αποτελεί σταθμό για το ελληνικό επιχειρείν.
Πόσο εύκολο ήταν να το κάνει; Καθόλου λένε οι καλά γνωρίζοντες, αφού χρειάστηκε σχεδόν δύο χρόνια για να πάρει το πράσινο φως. Η αναμονή όμως άξιζε και όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε στους συνεργάτες του «θα είναι πιο εύκολο στο μέλλον να αποταθούμε στο IFC προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε τα επενδυτικά μας σχέδια».
Και για να καταλάβουμε την αξία της προσπάθειας του, αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι το IFC έχει θεσπίσει ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια και όρους για την χρηματοδότηση μιας επιχείρησης. Στην περίπτωση της Chipita στελέχη του IFC πραγματοποίησαν αρκετές επισκέψεις στα εργοστάσια της - σε Ελλάδα και Τουρκία - όπου έγιναν εκτενείς έλεγχοι της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων καθώς και των συνθηκών που ισχύουν για το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης