Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γεγονός η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω ESM, αρκεί να έχει εφαρμοστεί bail-in στο 8% του παθητικού τους - Οι προϋποθέσεις

Γεγονός η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω ESM, αρκεί να έχει εφαρμοστεί bail-in στο 8% του παθητικού τους - Οι προϋποθέσεις
Η δανειοδοτική ικανότητα του ESM είναι 60 δισ. ευρώ
Σε συμφωνία για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, μέσω του μόνιμου μηχανισμού της ΕΕ, του ESM, κατέληξαν σήμερα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, σήμερα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συμφώνησαν στο εξής: Ο ESM θα είναι σε θέση, στη συνέχεια του τρέχοντος έτους, να αναλάβει την ανακεφαλαιοποίηση των προβληματικών ευρωπαϊκών τραπεζών.
Η σημερινή συμφωνία αποτελεί επικύρωση πρότασης - τον περασμένο Μάιο - του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem. Η πρόταση του Dijsselbloem αφορά στην απευθείας ανακεφαλαιοποίηση μιας τράπεζας, αρκεί όμως να έχει εφαρμοστεί bail-in στο 8% επί του συνόλου του παθητικού της τράπεζας.
"Η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση μιας τράπεζας μέσω του ESM θα μπορεί να λάβει χώρα εάν προηγουμένως η τράπεζα αυτή δεν κατορθώσει να προσελκύσει επαρκή κεφάλαια από ιδιώτες ή εάν η κυβέρνησή της δεν είναι ικανή να της παράσχει οικονομική στήριξη" διευκρινίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem.
Yπενθυμίζεται εδώ πως η δανειοδοτική ικανότητα του ESM είναι 60 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης