Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΕΒΑ - Εξετάζει αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τη μείωση των τραπεζικών bonus - Eντόπισε μελανά σημεία στον τρόπο χορήγησής τους...

ΕΒΑ - Εξετάζει αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τη μείωση των τραπεζικών bonus - Eντόπισε μελανά σημεία στον τρόπο χορήγησής τους...
Επιθυμεί να κλείσει όλα τα νομικά "παραθυράκια" που ανακαλύπτουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες για να αποφύγουν τις μεγάλες μειώσεις των bonus
Στην υιοθέτηση νέας, αυστηρότερης νομοθεσίας, με στόχο τον σαφή περιορισμό των παχυλών bonus των τραπεζιτών, προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority - EBA).
Κατά τις πληροφορίες, η ΕΒΑ επιθυμεί να κλείσει μια και καλή όλα τα νομικά "παραθυράκια" που ανακαλύπτουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες για να αποφύγουν τις μεγάλες μειώσεις των bonus.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της EBA, εντοπίζονται διάφορα "μελανά" σημεία σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα τραπεζικά bonus, απ' άκρη σ' άκρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η μεγαλύτερη ανησυχία της EBA αφορά σε συγκεκριμένες οικονομικές παραχωρήσεις που κάνουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στα στελέχη τους. Πρόκειται για ποσά που καταβάλλονται μηνιαίως, ενισχύουν τις βασικές απολαβές, αλλά... δεν θεωρούνται bonus!
Να σημειωθεί εδώ πως το 2012, οι κορυφαίοι τραπεζίτες στην Ευρώπη έλαβαν bonus, τα οποία ήταν κατά 30% υψηλότερα από τις βασικές απολαβές τους!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης