Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ζανιάς (Εθνική): Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να σπάσει όλα τα ταμπού, μέσω των μεταρρυθμίσεων - Η εμπιστοσύνη επιστρέφει στις τράπεζες

Ζανιάς (Εθνική): Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να σπάσει όλα τα ταμπού, μέσω των μεταρρυθμίσεων - Η εμπιστοσύνη επιστρέφει στις τράπεζες
Βιώσιμο το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής τράπεζα
Τη βεβαιότητα πως οι κίνδυνοι για την Ελλάδα έχουν αισθητά μειωθεί εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γ. Ζανιάς, μιλώντας στο 3ο επενδυτικό φόρουμ που διοργάνωσε η ΕΧΑΕ, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, στη Νέα Υόρκη.
"Οι βασικοί κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία έχουν περιοριστεί. Η ελληνική κοινωνία επιδεικνύει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να σπάσει ταμπού ολοκληρώνοντας τις μεταρρυθμίσεις", ανέφερε ο κ. Ζανιάς.
Ταυτόχρονα επισήμανε πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και περνά σταδιακά από τη φάση της ύφεσης στη φάση της ανάπτυξης.  
Ο κ. Ζανιάς χαρακτήρισε βιώσιμο το ελληνικό χρέος, αλλά και σημαντικές τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες, παραδέχθηκε πως οι κίνδυνοι έχουν μειωθεί και έχει επιστρέψει η εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Ο κίνδυνος της πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας έχει περιοριστεί παρά το κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής.
"Σήμερα η ελληνική οικονομία συνεπάγεται δύο πράγματα: 1) την επίτευξη τριών θετικών σημείων: τα δημοσιονομικά ελλείμματα έγιναν πλεονάσματα, τα εξωτερικά ελλείμματα έγιναν πλεονάσματα και η ύφεση γυρίζει σε ανάπτυξη και 2) θετικές προοπτικές σε τέσσερα κρίσιμα ζητήματα: στο δημόσιο χρέος, στις προοπτικές ανάπτυξης, στον τραπεζικό κλάδο και στους υφιστάμενους κινδύνους", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης