Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας – Ένας φεύγει και 3 αναβαθμίζονται αλλά ο Τουρκολιάς ετοιμάζει εκπλήξεις…

Την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας – Ένας φεύγει και 3 αναβαθμίζονται αλλά ο Τουρκολιάς ετοιμάζει εκπλήξεις…
O CEO της Εθνικής ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς ετοιμάζει εκπλήξεις....όσον αφορά το νέο διοικητικό σχήμα
Αύριο Πέμπτη το μεσημέρι συνεδριάζει το προγραμματισμένο εδώ και καιρό διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας ενόψει και της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 26 Ιουνίου.
Σε αυτό το διοικητικό συμβούλιο θα παρθούν κρίσιμες αποφάσεις για την νέα διοικητική δομή της Εθνικής τράπεζας.
Ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τουρκολιάς ο CEO της Εθνικής ετοιμάζει εκπλήξεις καθώς στην λίστα των στελεχών που θα αναβαθμιστούν περιλαμβάνονται και άλλα πρόσωπα…
Έως πρότινος γνωρίζαμε ότι ο Πέτρος Χριστοδούλου αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας αποχωρεί για να αναλάβει σημαίνουσα θέση στο αμερικανικό fund Third Point.
Μάλιστα φήμες – προσέξτε μόνο φήμες – ανέφεραν ότι θα λάβει 910.000 δολάρια ετησίως.
Η αποχώρηση του Πέτρου Χριστοδούλου αλλάζει πλήρως την διοικητική δομή της Εθνικής καθώς 3 ή 4 βασικά στελέχη του ομίλου αναβαθμίζονται σε αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους.
Με βάση τις πληροφορίες η τράπεζα θα αποκτήσει 3 ή 4 αναπληρωτές CEO
1)Τον Παύλο Μυλωνά που αναβαθμίζεται από Γενικός Διευθυντής σε αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο.
2)Την Πόλα Χατζησωτηρίου CFO της Εθνικής και….τοποθετημένη από τον όμιλο Λάτση που αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή CEO, διατηρώντας την θέση του CFO
3)Τον Δημήτρη Δημόπουλο στενός συνεργάτης του Αλ. Τουρκολιά του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής ο οποίος είναι πρόεδρος στην ασφαλιστική, γενικός διευθυντής και αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή CEO.
Ερωτηματικό αποτελεί η έλευση η μη του Στέλιου Παπαδόπουλου Γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ ο οποίος φερόταν να μετακομίζει στην Εθνική τράπεζα σε θέση αναπληρωτή CEO αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο.
Αν δεχθούμε ότι ο Τουρκολιάς ετοιμάζει εκπλήξεις στην Εθνική το βέβαιο είναι ότι το διοικητικό σχήμα της Εθνικής θα καταστεί πιο οργανωμένο άρα θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχει το έργο του. 

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Τετάρτη 13 Ιουνίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης