Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οριστικό αποχωρεί από την διοίκηση της Εθνικής ο Π. Χριστοδούλου για το Third Point – Ποιοι είναι οι 3 νέοι αναπληρωτές CEO

Οριστικό αποχωρεί από την διοίκηση της Εθνικής ο Π. Χριστοδούλου για το Third Point – Ποιοι είναι οι 3 νέοι αναπληρωτές CEO
Οι αλλαγές στην διοίκηση της Εθνικής θα φέρουν νέο αέρα στην τράπεζα….
(upd2)Την εκλογή των κ. κ. Δημήτρη Δημόπουλου, Παύλου Μυλωνά και Πόλας Χατζησωτηρίου ως νέων μελών του, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr πως θα είναι οι τρεις αναπληρωτές CEOs της τράπεζας, μετά την αποχώρηση του Π. Χριστοδούλου.

Η επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, κατόπιν προτάσεως της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων, αποφάσισε να προτείνει στην Τακτική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, την εκλογή των κ.κ. Δημήτρη Δημόπουλου, Παύλου Μυλωνά και της κας Πόλας Χατζησωτηρίου ως νέων μελών του.
Η κυρία Μαρία Φραγκίστα και ο κύριος Παναγιώτης Θωμόπουλος, εξεδήλωσαν την επιθυμία τους, η θητεία τους ως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να περαιωθεί στην προγραμματισμένη, για τις 26 τρέχοντος, Τακτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας

Tι ανέφερε από νωρίς το www.bankingnews.gr
Οριστικές είναι οι διοικητικές αλλαγές στην Εθνική τράπεζα καθώς ο Πέτρος Χριστοδούλου θα αποχωρήσει από την θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας προς τελικό προορισμό το Third Point (ίσως για μια μεταβατική περίοδο θα προηγηθεί η παρουσία του σε μεγάλο έλληνα εφοπλιστή).
Η αποχώρηση του Πέτρου Χριστοδούλου προσδιορίζεται χρονικά στα μέσα Ιουλίου.
Όπως πρόσφατα είχαμε αναφέρει σύμφωνα με φήμες – προσέξτε μόνο φήμες – ανέφεραν ότι θα λάβει 910.000 δολάρια ετησίως ο Πέτρος Χριστοδούλου από το Third Point.
Η αποχώρηση του Πέτρου Χριστοδούλου αλλάζει πλήρως την διοικητική δομή της Εθνικής καθώς 3 βασικά στελέχη του ομίλου αναβαθμίζονται σε αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους.
Με βάση τις πληροφορίες η τράπεζα θα αποκτήσει 3 αναπληρωτές CEO
1)Τον Παύλο Μυλωνά που αναβαθμίζεται από Γενικός Διευθυντής σε αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο.
2)Την Πόλα Χατζησωτηρίου CFO της Εθνικής και….τοποθετημένη από τον όμιλο Λάτση που αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή CEO, διατηρώντας την θέση του CFO
3)Τον Δημήτρη Δημόπουλο στενός συνεργάτης του Αλ. Τουρκολιά του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής ο οποίος είναι πρόεδρος στην ασφαλιστική, γενικός διευθυντής και αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή CEO.
O Στέλιος Παπαδόπουλος Γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ δεν θα μετακομίσει στην Εθνική τράπεζα σε θέση αναπληρωτή CEO.
Όλες αυτές οι διοικητικές αλλλαγές στην Εθνική αλλάζουν το διοικητικό προφίλ της Εθνικής;
Ναι το αλλάζουν αλλά όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης