Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η αμερικανική J P Morgan προειδοποιεί - Στερείται δυναμικής το ράλι στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ώρα για profit taking - Long για τον DAX

Η αμερικανική J P Morgan προειδοποιεί - Στερείται δυναμικής το ράλι στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ώρα για profit taking - Long για τον DAX
Aν μέχρι τα τέλη του 2014 το ευρώ υποχωρήσει στα 1,30 δολ., οι γερμανικές εταιρείες θα είναι οι πρώτες που θα καρπωθούν τα οφέλη
Κατοχύρωση κερδών συστήνει προς τους επενδυτές που έχουν επενδύσει στην ευρωπαϊκή περιφέρεια η JP Morgan, θεωρώντας πως εδώ και λίγες εβδομάδες το ράλι στις ευρωπαϊκές μετοχές έχει αποδυναμωθεί.
"Η πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών έχει χάσει το momentum της", υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε νέα 8σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "The J.P. Morgan View - From leverage risk to liquidity risk".
Όπως επισημαίνει η JP Morgan, το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν χάσει τη δυναμική τους ώθησε τελικά την επενδυτική τράπεζα να συστήνει από εδώ και στο εξής επιφυλακτικές κινήσεις και εν συνεχεία κατοχύρωση κερδών.
Ταυτόχρονα, η βελτίωση που παρατηρείται στη γερμανική χρηματιστηριακή αγορά έχει οδηγήσει την αμερικανική τράπεζα να συστήσει long τοποθετήσεις για τον DAX.
Μάλιστα, αν μέχρι τα τέλη του 2014, το ευρώ έχει υποχωρήσει στα επίπεδα των 1,30 δολαρίων, τότε οι γερμανικές εταιρείες θα είναι οι πρώτες που θα δρέψουν τα οφέλη.
Σύμφωνα με τη JP Morgan, κατά γενική ομολογία οι μετοχές της Ευρωζώνης εμφανίζουν πιο ελκυστικές αποτιμήσεις σε σχέση με τις βρετανικές μετοχές.
Αποτιμώντας την πορεία του συνόλου των διεθνών αγορών, η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει πως ο συνδυασμός της χαμηλής ανάπτυξης και της αυξημένης ρευστότητας έχουν στρέψει τους επενδυτές στα assets που ενέχουν ρίσκο. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, το γεγονός αυτό δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει νέο γύρο αστάθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης