Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Θετική ανατροπή σκηνικού στην Eurobank - Ενισχύεται η διοικητική ομάδα και με Καλαντώνη, Ιωάννου και Καραβία

tags :
Θετική ανατροπή σκηνικού στην Eurobank - Ενισχύεται η διοικητική ομάδα και με Καλαντώνη, Ιωάννου και Καραβία
Οι διοικητικές αλλαγές ενδυναμώνουν την Eurobank  και κάμπτουν τις αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει η τράπεζα....
Ως μια ιδιαίτερα θετική στρατηγική κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί η αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής της Eurobank.
Ο Χρήστος Μεγάλου ο CEO της Eurobank είναι αποφασισμένος να ενισχύσει το management και στο πλαίσιο αυτό επανασχεδίασε την διοίκηση με στόχο να περάσει ένα καθαρό μήνυμα ότι η Eurobank κινητοποιείται παίρνει πάλι εμπρός η τράπεζα...
Το σχήμα θα αποτελείται πέραν από την θέση του προέδρου και CEO και από 3 αναβαθμισμένες θέσεις Γενικών Διευθυντών ενώ διατηρούνται και οι υπόλοιπες θέσεις γενικών διευθυντών.
Στο πλαίσιο αυτό ο Χρήστος Μεγάλου
1)Πρότεινε να επιστρέψει ο Θεόδωρος Καλαντώνης παλαιό στέλεχος της τράπεζας που είχε μετακινηθεί στην Alpha bank....εκ νέου στην Eurobank.
Ο Θεόδωρος Καλαντώνης έκανε αποδεκτή την πρόταση και επιστρέφει στην Eurobank αναλαμβάνοντας επικεφαλής του retail banking και με θέση Γενικού διευθυντή με αυξημένες αρμοδιότητες.
2)Επίσης αναβαθμίζεται περαιτέρω  ο Φωκίων Καραβίας που αναλαμβάνει όλο το  invesment banking και όλες τις επενδυτικές δραστηριότητες της Eurobank, με θέση Γενικού Διευθυντή.
Να σημειωθεί ότι οι φήμες που υπήρχαν ότι θα δημιουργηθούν εκ νέου θέσεις αναπληρωτών CEO δεν επιβεβαιώνεται.
Στο διοικητικό σχήμα προφανώς δεν θα περιοριστεί στον Καλαντώνη και Καραβία  και άλλα στελέχη της τράπεζας με αυξημένες αρμοδιότητες και ρόλο θα αναβαθμιστούν με νέες αρμοδιότητες.
3)Ο Στ. Ιωάννου αναλαμβάνει Chief Operating Officer με διευρημένες αρμοδιότητες.
Σημειώνεται ότι η Eurobank διαθέτει ικανότατα στελέχη στις θέσεις των Γενικών Διευθυντών όπως Βουσβούνης και Αδάμ που προφανώς αξιοποιούνται ακόμη περισσότερο, διατηρούν τις θέσεις ευθύνες και ο CEO ο Χρήστος Μεγάλου μαζί με τους 5 Γενικούς Διευθυντές θα αποτελούν το νέο board της τράπεζας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι θέσεις των Γενικών Διευθυντών αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα στο διοικητικό σχήμα της Eurobank.
Οι κινήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η διοίκηση Μεγάλου δίνει σημασία στην εσωτερική αναδιάρθρωση της Eurobank και επιστρέφει σε ένα μοντέλο διοίκησης που μπορεί να πετύχει και να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις στο εσωτερικό της τράπεζας, που είναι πολλές και επιθυμούν να επαναφέρουν την παλαιά αίγλη και κύρος της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης