Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Coeure (ΕΚΤ) - Θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια για μεγάλο διάστημα - Στόχος η σταθερότητα

tags :
Coeure (ΕΚΤ) - Θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια για μεγάλο διάστημα - Στόχος η σταθερότητα
"Η μόνη διέξοδος είναι μέσω των επενδύσεων" τονίζει το μέλος της ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα διατηρήσει τα επιτόκιά της πολύ χαμηλά για μια πολύ μακρά χρονική περίοδο ώστε να εξασφαλίσει τη νομισματική σταθερότητα, αλλά οι κυβερνήσεις πρέπει επίσης να εργασθούν για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, δήλωσε ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Μιλώντας σήμερα σε μια οικονομική διάσκεψη, ο Coeure δήλωσε πως οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί μειώνοντας το χρέος και ενισχύοντας τις επενδύσεις. "Η μόνη διέξοδος είναι μέσω των επενδύσεων", τόνισε προσθέτοντας πως η τρέχουσα οικονομική κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική.
Ο Coeure κάλεσε τις χώρες της ευρωζώνης να εξασφαλίσουν πως η ευελιξία στο σύμφωνο σταθερότητας του συνασπισμού χρησιμοποιείται συνετά και βασίζεται σε μεταρρυθμίσεις που έχουν "αποδειχθεί", όχι σε απλές δεσμεύσεις.
Αναφερόμενος στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ,  προ ημερών, διέτεινε πως η αύξηση των επιτοκίων θα προέλθει μόνο ως απόρροια της βελτίωσης του οικονομικού αισθήματος και της αύξησης της παραγωγικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης