Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Π. Μονοκρούσος (Εurobank): Από το γ' 3μηνο του 2014 η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης

Π. Μονοκρούσος (Εurobank): Από το γ' 3μηνο του 2014 η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης
Tι συζητήθηκε στην πρώτη ημέρα του 3ου Investor Forum της Eurobank
"Από το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης" προβλέπει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής και Chief Market Economist της Eurobank, Πλάτων Μονοκρούσος.
Μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών του 3ου Investor Forum της Eurobank, ο Π. Μονοκρούσος παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τις μεγάλες προόδους στο μέτωπο των διαρθρωτικών προβλημάτων αλλά και στη δημοσιονομική προσαρμογή.
Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις προοπτικές για τα επόμενα χρόνια με έμφαση στους παράγοντες που μπορούν να υποστηρίξουν την ανάκαμψη και σε μακροπρόθεσμη και σε βραχυπρόθεσμη βάση.
Λαμβάνοντας το λόγο ο Στέφανος Ησαϊας, διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, εκτίμησε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Συγκεκριμένα, έκανε ειδική αναφορά στις θετικές εξελίξεις σε διάφορους δείκτες, στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στα startups.
Από την πλευρά του ο Φίλιππος Σαχινίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, συνόψισε την πορεία της ελληνικής οικονομίας στην κρίση και σημείωσε ότι είχε παραμεληθεί η μείωση ανταγωνιστικότητας.
Τόνισε τις σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει στα δημοσιονομικά και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ αναφέρθηκε στο ζήτημα του αποπληθωρισμού (που χρήζει, όπως είπε, ιδιαίτερης προσοχής γιατί εμποδίζει την αποκλιμάκωση του χρέους και πρέπει αντιμετωπιστεί σε επίπεδο ΕΚΤ) – όπως και στην ομαλή λειτουργία μηχανισμού μετάδοσης νομισματικής πολιτικής.
Οι δανειστές της χώρας, ανέφερε, πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν χρειάζεται περισσότερη λιτότητα αλλά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Τέλος, επισήμανε, πως δεν μπορεί μια κοινωνία να καλείται να τρέχει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4-4,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια, ανεξάρτητα από τον οικονομικό κύκλο, όπως προβλέπει αυτή τη στιγμή το τρέχον πρόγραμμα προσαρμογής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης