Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Μειώσεις αποδοχών σε... δόσεις έως τον Φεβρουάριο καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της πρώην Emporiki - Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

tags :
Alpha Bank: Μειώσεις αποδοχών σε... δόσεις έως τον Φεβρουάριο καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της πρώην Emporiki - Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
To επόμενο ραντεβού δίνεται την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα με νέα πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank
Δίωρη στάση εργασίας και πορεία στα κεντρικά της Alpha Bank πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της πρώην Εμπορικής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, οι μειώσεις στις αποδοχές θα συνεχιστούν σε "δόσεις" μέχρι και το Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου (ΕΝΑΣ) τον τρέχοντα μήνα θα υπάρξει μείωση που ξεκινά από τα 100 και φτάνει ακόμα και τα 400 ευρώ για όσους έχουν πολλά έτη υπηρεσίας και κατέχουν θέσεις ευθύνης.
Για το σκοπό αυτό ο σύλλογος προχωρά σε σειρά πρωτοβουλιών, ξεκινώντας από τη στάση εργασίας και συνεχίζοντας με συλλαλητήρια.
Συγκεκριμένα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πανελλαδική στάση εργασίας από τη 1.15 έως τις 3.15 και συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της πρώην Εμπορικής, ενώ ακολούθησε πορεία στα κεντρικά της Alpha. To επόμενο "ραντεβού" δίνεται την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα με νέα πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank (Σταδίου).
Στη συνέχεια θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για να καθορίσει τα επόμενα βήματα. Μεταξύ άλλων θα ζητήσει συνάντηση με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, ενώ θα αναλάβει και σειρά άλλων πρωτοβουλιών.
Την έντονη αντίδραση του συλλόγου προκάλεσε ανακοίνωση της Alpha Bank, όπου τονίζεται ότι θα υπάρξει «σταδιακή προσαρμογή του ποσού που εμφανίζεται στις τακτικές μηνιαίες αποδοχές με τον τίτλο «διαφορά αποδοχών».
Συγκεκριμένα:
∙ Κατά 30% στη μισθοδοσία του Ιουλίου
∙ Κατά 20% στη μισθοδοσία του Οκτωβρίου
∙ Η διακοπή καταβολής του υπόλοιπου ποσού θα γίνει το Φεβρουάριο του 2015
Ο αντιπρόεδρος της ΟΤΟΕ και πρόεδρος του συλλόγου ΕΝΑΣ Γιώργος Κωνσταντινόπουλος σημειώνει πως «οι εργαζόμενοι της πρώην Εμπορικής δεν αποδέχονται τις δυσβάσταχτες μειώσεις στις αποδοχές τους και την εργασιακή τους ισοπέδωση. Θα συνεχίσουν με πολυμέτωπο αγώνα μέχρι που να βρεθεί λύση. Οι στάσεις εργασίας και τα συλλαλητήρια συνδυάζονται και με δικαστικό αγώνα με τη βεβαιότητα πως θα υπάρξει δικαίωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης