Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Π. Μυλωνάς (Εθνική): Eπαρκούν για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών τα 6 δισ. από τα πρόσφατα stress test της ΤτΕ

Π. Μυλωνάς (Εθνική): Eπαρκούν για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών τα 6 δισ. από τα πρόσφατα stress test της ΤτΕ
Από το βήμα του Economist η ομιλία του αναπληρωτή CEO της ΕΤΕ
Επαρκή χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των πρόσφατων stress tests της Tράπεζας της Ελλάδας ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς.
Ειδικότερα, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist, ο Π. Μυλωνάς υποστήριξε πως τα τα 6 δισ. ευρώ, που υπολογίστηκαν για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών από τα τελευταία τεστ της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι επαρκή.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέων κεφαλαιακών αναγκών, ο Π. Μυλωνάς διαμήνυσε πως αυτό θα φανεί μετά τα stress test του Φθινοπώρου και πρόσθεσε, ότι θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι προσπάθειες των τραπεζών για την αναδιάρθρωση των προβληματικών επιχειρήσεων
Οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν απευθείας επικοινωνία με τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε να επιλεγούν τις καλύτερες λύσεις για την αναδιάρθρωσή τους, εξήγησε εν συνεχεία, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Εθνικής Τράπεζας.
Καταλήγοντας, κατέστησε αναγκαία τη συνέχιση της άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές, προκειμένου να συρρικνωθεί η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης