Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι θα συμβεί αν προκηρυχθούν εκλογές και η Χρυσή Αυγή ως τρίτο κόμμα αναλάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης;

Τι θα συμβεί αν προκηρυχθούν εκλογές και η Χρυσή Αυγή ως τρίτο κόμμα αναλάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης;
Η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας θα είναι αφορμή ευρύτερων πολιτικών αλλαγών
Η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρεί ορόσημο των πολιτικών εξελίξεων την διαδικασία εκλογής προέδρου Δημοκρατίας.
Η γενική πεποίθηση είναι ότι η παρούσα βουλή δεν θα εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας γιατί δεν θα καταφέρει το μπλοκ των κομμάτων που δεν επιθυμεί εκλογές να συγκεντρώσει 180 βουλευτές.
Θεωρητικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά και Ανεξάρτητοι βουλευτές μπορούν να συγκεντρώσουν 180 βουλευτές.
Πρακτικά ακόμη και οι ανεξάρτητοι δημοκρατικοί βουλευτές και οι ανεξάρτητοι βουλευτές αλλά και μέρος των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς θα ταχθούν κατά βάση κατά της εκλογής προέδρου δημοκρατίας.
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές, θα παραμείνουν ανεξάρτητοι αλλά δεν θα είναι βουλευτές…μετά τις εκλογές όπως και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και για τον λόγο αυτό….θα ψηφίσουν υπέρ της εκλογής προέδρου της δημοκρατίας, αναφέρουν οι θιασώτες της άποψης ότι κάποιοι έχουν συμφέρον να παρατείνουν τον χρόνο παραμονής…είτε στην εξουσία είτε στα βουλευτικά αξιώματα.
Σίγουρα θα υπάρξουν σοβαρότατες πολιτικές ζυμώσεις.
Σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις πριν τις εκλογές.
Όμως προεκλογικώς η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να επαναξιολογήσει αν θα ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ.
Η ΔΗΜΑΡ ως αυτόνομη κομματική οντότητα θα αποτύχει στις επόμενες εκλογές.
Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να δείχνει σημάδια φθοράς ενώ αντιθέτως το Ποτάμι εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης.
Το κόμμα που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις, τις πολιτικές αλλαγές, τις προεκλογικές ή μετεκλογικές συμμαχίες…θα είναι η Χρυσή Αυγή.
Αν δεχθούμε ότι η σειρά των πολιτικών κομμάτων….στην περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές είναι ΣΥΡΙΖΑ με 132 έδρες, ΝΔ 72 έδρες, Χρυσή Αυγή 26 έδρες, Το Ποτάμι 19 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 16 έδρες, Ανεξάρτητοι Έλληνες 14 έδρες και το ΚΚΕ με 14 έδρες (οι έδρες αποτελούν εκτίμηση και αθροιστικά υπολείπονται του αριθμού 300) μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση και μόνο αν συνεργαστεί με 3 κόμματα δηλαδή τους Ανεξάρτητους Έλληνες ή με το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι.
Η ΝΔ κάτω από οποιεςδήποτε παραδοχές δεν μπορεί να κυβερνήσει πλην της συνεργασίας ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ που δύσκολα θα μπορούσε να υλοποιηθεί καθώς θα έβλαπτε στρατηγικά και πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν όμως κατά την διαδικασία των διερευνητικών εντολών σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν επιτυγχανόταν ο στόχος δηλαδή σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας, ο πρόεδρος της δημοκρατίας θα έδινε εντολή στο τρίτο κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση.
Τρίτο κόμμα θα είναι η Χρυσή Αυγή αν βεβαίως δεν υπάρξει προεκλογική συνεργασία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού για να ανακόψουν την Χρυσή Αυγή.
Η Χρυσή Αυγή προφανώς και δεν θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση αλλά….θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη πολιτική αποσταθεροποίηση.
Η Χρυσή Αυγή μπορεί να αποτελέσει πολιτικό εφαλτήριο για την διασπασμένη κεντροαριστερά είτε να ενωθούν είτε να επαναξιολογήσουν την πολιτική στρατηγική τους.
Η Χρυσή Αυγή – όπως έγκαιρα είχαμε τονίσει ότι θα καταλάβει την 3η θέση στις ευρωεκλογές όπερ και εγένετο – έτσι και στις βουλευτικές εκλογές θα παραμείνει τρίτο κόμμα παρά τις πολιτικές διώξεις.
Πάντως είναι εντυπωσιακό πως η ΝΔ ανησυχεί για την Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για την Χρυσή Αυγή και γενικώς πολλά κόμματα ανησυχούν για την Χρυσή Αυγή, αποδεικνύοντας ότι η παρουσία του κόμματος αυτού ενοχλεί άρα αφού ενοχλεί αξίζει να υπάρχει.
Τα γενικά ερωτήματα που τίθενται είναι
1)Τι θα συμβεί αν καταλάβει την 3η θέση στις βουλευτικές εκλογές η Χρυσή Αυγή;
2)Τι θα συμβεί αν πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης;
3)Τι θα συμβεί αν αποδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή ενισχύεται και όλα τα υπόλοιπα κόμματα υποχωρούν;
4)Τι θα συμβεί αν η κοινωνία με την ψήφο του καταδικάσει τις πολιτικές διώξεις;
Επειδή τα ερωτήματα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές…θα τονίσουμε ότι όσοι περισσότεροι στις φυλακές, τόσο θα αυξάνεται το ποσοστό της Χρυσής Αυγής.
Ας προετοιμαστεί το σύστημα….για πολύ Χρυσή Αυγή….προσεχώς…

Υποσημείωση

Το εκβιαστικό δίλλημα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση, έπιασε τόπο.
Στις βουλευτικές εκλογές το επιχείρημα ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να μην πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης η Χρυσή Αυγή είναι τουλάχιστον γελοίο….και δεν θα βρει ανταπόκριση στην κοινωνία.   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης