Τραπεζικά νέα

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία Alpha Bank για την πληρωμή χρεών προς το Δημόσιο - Εξόφληση σε άτοκες δόσεις με προνομιακούς όρους

tags :
Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία Alpha Bank για την πληρωμή χρεών προς το Δημόσιο - Εξόφληση σε άτοκες δόσεις με προνομιακούς όρους
Για την εξόφληση μεγάλων ποσών παρέχεται η δυνατότητα δανειοδοτήσεως με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους
Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των Πελατών της, η Alpha Bank προσφέρει και εφέτος τη δυνατότητα εξοφλήσεως των οφειλών τους προς το Δημόσιο με τις κάρτες εκδόσεως της Τραπέζης, σε έως εννέα άτοκες δόσεις.
Με τον τρόπο αυτό, οι Πελάτες διευκολύνονται στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους και βελτιώνουν τον οικονομικό τους προγραμματισμό.
Η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω Alpha Web Banking, Alphaphone Banking, Alpha Mobile Banking, καθώς και στα ταμεία των Καταστημάτων Alpha Bank.
Παράλληλα, για την εξόφληση μεγάλων ποσών, παρέχεται η δυνατότητα δανειοδοτήσεως με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους.
Συγκεκριμένα, με το προϊόν Alpha Μέτρον Άριστον με Προσημείωση Ακινήτου, η Alpha Bank παρέχει προσωπικό δάνειο με μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής και χαμηλό επιτόκιο, ώστε οι Πελάτες να μπορέσουν να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη ευκολία στην εξόφληση των οφειλών τους προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, το προϊόν προσφέρεται με κυμαινόμενο επιτόκιο Euribor 3μήνου πλέον περιθωρίου 5,75% (πλέον εισφοράς Ν.128/75, 0,60%), για ποσό δανείου
έως Ευρώ 100.000 και με μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής τα 25 έτη.

Το www.bankingnews.gr από τις 14 Ιουλίου 2014 ανέφερε:

Μέσω πιστωτικών καρτών μπορεί να πληρωθεί ο φόρος – Δυνατότητα έως και 12 άτοκων δόσεων δίνουν οι τράπεζες

Μέσω πιστωτικών καρτών μπορεί να πληρωθεί ο φόρος – Δυνατότητα έως και 12 άτοκων δόσεων δίνουν οι τράπεζες
Αν ο φορολογούμενος δεν είναι συνεπής στις μηνιαίες καταβολές, θα επιβαρυνθεί με το υψηλό επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας
Τη δυνατότητα να πληρώσουν τους φόρους μέσω πιστωτικών καρτών δίνουν στους φορολογούμενους οι τράπεζες, μέσω προγραμμάτων άτοκων δόσεων που έχουν διαμορφώσει.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Έθνους", στο τέλος Ιουλίου θα λάθουν εκατομμύρια φορολογούμενοι τα εκκαθαριστικά τις εφορίας, ενώ θα πρέπει να εξοφλήσουν την οφειλή τους μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Εκτός των εκκαθαριστικών θα κληθούν να πληρώσουν και τον ενιαίο φόρο ακινήτων σε 6 μηνιαίες δόσεις.
Ωστόσο υπάρχει τρόπος, η κάθε δόση στην εφορία να «σπάσει» σε 6, 9 ή 12 άτοκες δόσεις και ο οικογενειακός προϋπολογισμός να ελαφρυνθεί σημαντικά.
Αρκεί ο φορολογούμενος να έχει στο πορτοφόλι του μία πιστωτική κάρτα με επαρκές υπόλοιπο.
Συγκεκριμένα οι πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς προσφέρουν τη δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος (όπως και των υπόλοιπων φορολογικών υποχρεώσεων) σε 12 άτοκες δόσεις, οι κάρτες της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank σε 9 άτοκες δόσεις, της Attica Bank και της Citibank σε 6 άτοκες δόσεις.

Παράδειγμα

Ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα:
• Να χρησιμοποιήσει την πιστωτική του κάρτα, πληρώνοντας εφάπαξ το ποσό με έκπτωση 1,5%, που για οφειλή ύψους 1.200 ευρώ είναι 18 ευρώ, δηλαδή θα πληρώσει 1.182 ευρώ.
Αν αποπληρώσει σε 6 δόσεις θα καταβάλλει 197 ευρώ τον μήνα από τον Αύγουστο 2014 μέχρι και τον Ιανουάριο 2015.
Αν επιλέξει τις 9 δόσεις θα καταβάλλει 131,33 ευρώ τον μήνα από τον Αύγουστο 2014 μέχρι τον Απρίλιο 2015.
Αν «σπάσει» το ποσό των 1.182 ευρώ σε 12 δόσεις, θα πρέπει να καταβάλλει 98,5 ευρώ τον μήνα από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι τον Ιούλιο του 2015.
• Να πληρώσει με πιστωτική κάρτα την καθεμία από τις τρεις δόσεις των 400 ευρώ, «σπάζοντάς» την σε άτοκες δόσεις.

Στην περίπτωση αυτή:

1. Αν επιλέξει τις 6 δόσεις, θα αποπληρώσει το ποσό τον Μάιο του 2015 και οι μηνιαίες καταβολές θα ξεκινήσουν από τα 66,66 ευρώ, και το υψηλότερο ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει θα είναι 200 ευρώ (όταν θα έχουν μπει και οι τρεις δόσεις στην κάρτα).
2. Με τις 9 δόσεις θα αποπληρώσει τον φόρο τον Απρίλιο 2015 ξεκινώντας από τα 44,5 ευρώ και με υψηλότερη δόση 133 ευρώ.
3. Με τις 12 δόσεις η χαμηλότερη μηνιαία καταβολή θα είναι 33,33 ευρώ και η υψηλότερη 100 ευρώ.
Ωστόσο, αν δεν είναι συνεπής στις μηνιαίες καταβολές, θα επιβαρυνθεί με το υψηλό επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης