Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Για την εξαγορά της NBGI Private Equity της Εθνικής, ερίζουν Goldman Sachs και Deutsche Bank - Στα 376 εκατ. ευρώ το τίμημα

Για την εξαγορά της NBGI Private Equity της Εθνικής, ερίζουν Goldman Sachs και Deutsche Bank - Στα 376 εκατ. ευρώ το τίμημα
Το τίμημα είναι ίσο μόλις με το ένα τρίτο από το αρχικό ποσό που επένδυσε η Εθνική Τράπεζα...
Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της NBGI Private Equity, του βραχίονα εξαγορών της Εθνικής Τράπεζας, βρίσκονται οι μονάδες private equity των Goldman Sachs και Deutsche Bank, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg.
Κατά τις πληροφορίες, οι Goldman Sachs Asset Management και DB Private Equity βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με την Εθνική τράπεζα, προκειμένου να εξαγοράσουν τη θυγατρική της, την NBGI Private Equity.
Το τίμημα εκτιμάται κοντά στα 376 εκατ. ευρώ (506 εκατ. δολάρια ή 300 εκατ. βρετανικές στερλίνες), ποσό ίσο μόλις με το ένα τρίτο από το αρχικό ποσό που επένδυσε η Εθνική Τράπεζα.
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της NBGI Private Equity είναι ο Παύλος Στελλάκης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, γίνονται συζητήσεις προκειμένου να μην υπάρξουν αλλαγές στη διοίκηση και η ίδια να παραμείνει ως έχει μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Ωστόσο οριστική απόφαση επί του συγκεκριμένου θέματος δεν έχει ακόμη ληφθεί.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επιδόσεις της NBGI δεν είναι οι καλύτερες σε ό,τι αφορά τον κλάδο της. 
Σε αντίστοιχο δημοσίευμά του το πρακτορείο, τον περασμένο Απρίλιο, είχε αποκαλύψει πως 10 από τα 11 συνολικά funds της NBGI χάνουν περί τα 25 ευρώ από κάθε 100 ευρώ που επενδύονται.
"Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο, αλλά ακόμη απόφαση δεν έχει υπάρξει", δηλώνει στο Bloomberg ο Δημήτρης Σπυρόπουλος, εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας.
Η πώληση της NBGI εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική που ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα, προχωρώντας στην πώληση assets, προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση ενόψει των πανευρωπαϊκών stress tests της ΕΚΤ.
Ο Στελλάκης βρίσκεται στην προεδρία της NBGI για περισσότερο από μια δεκαετία, προσθέτει το Bloomberg.
Το 2009 έλαβε bonus ύψους 3,8 εκατ. δολαρίων.
Το 2009 ήταν η χρονιά που η Εθνική Τράπεζα έλαβε την πρώτη της κρατική στήριξη.
Ο Στελλάκης διαθέτει ακίνητη αξία σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Νότια Γαλλία, ενώ κατέχει πολυτελή αυτοκίνητα όπως μια Bentley και δύο Porsche.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης