Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παρά την έντονη αμφισβήτηση το bankingnews.gr επιβεβαιώθηκε πλήρως φθάσαμε στις 1050 μον. έπονται οι 950 μον.

Παρά την έντονη αμφισβήτηση το bankingnews.gr επιβεβαιώθηκε πλήρως φθάσαμε στις 1050 μον. έπονται οι 950 μον.
Η επιβεβαίωση των 1050 μονάδων δεν μας κάνει ξεχωριστούς - Αυτό που μας κάνει σωστούς είναι η συνέπεια με την οποία υποστηρίζουμε τις θέσεις μας
Σε μια περίοδο ωραιοποιήσεων, σε μια περίοδο όπου οι άλλοι επιλέγουν ουδέτερη στάση, εμείς εδώ στο bankingnews.gr επιλέξαμε τον δρόμο του μεγάλου ρίσκου.
Στις 1275-1310 μονάδες για πρώτη φορά γράψαμε ότι το πάνω του ελληνικού χρηματιστηρίου τελείωσε δηλαδή οι 1379 μονάδες το ενδοσυνεδριακό υψηλό το είδαμε και πλέον πρέπει να βγείτε short καθώς η επόμενη φάση της αγοράς θα μας οδηγήσει σε νέα χαμηλά.
Η εκτίμηση μας αυτή στηριζόταν στην άποψη ότι οι τράπεζες θα αρρωστήσουν βαριά θα πλησιάσουν ορισμένες την εντατική ενώ δεν είχε σημειωθεί η προσδοκώμενη διόρθωση στα διεθνή χρηματιστήρια.
Επειδή την διόρθωση την περιμέναμε νωρίτερα και δεν είχε επιβεβαιωθεί η εκτίμηση, είχαμε στηριχθεί στο πρόβλημα των τραπεζών αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις.
Η κυβέρνηση για όσους δεν το βλέπουν έχει πρόβλημα.
Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εξαναγκαστικές εκλογές τον Μάρτιο του 2015.
Η ήττα της ΝΔ θα είναι μεγάλη, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη με την Χρυσή Αυγή να εδραιώνεται στην τρίτη θέση.
Δεχθήκαμε πυρά σχεδόν από παντού για την καταστροφολογική πρόβλεψη ότι το χρηματιστήριο θα υποχωρήσει στις 1050 και εν συνεχεία στις 950 μονάδες.
Το γεγονός όμως είναι ότι οι 1050 μονάδες επιβεβαιώθηκαν πλήρως και κατά τρόπο απόλυτο.

Ποιες οι νέες εκτιμήσεις μας

Μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους οι αναλαμπές που θα έρθουν στο ελληνικό χρηματιστήριο δηλαδή οι τεχνικές άνοδοι ωραιοποίησης.
Ο βασικός σχεδιασμός πλέον δεν καθορίζεται εντός Ελλάδος αλλά εκτός Ελλάδος για την τύχη του χρηματιστηρίου.
Οι τράπεζες θα χρειαστούν κεφάλαια 5-6 δισεκ. άρα νέες αυξήσεις κεφαλαίου.
Τι λένε οι ξένοι.
«Έλληνες μας κοροϊδέψατε, σας πιστέψαμε ότι δεν θα χρειαστείτε άλλες ΑΜΚ αλλά τελικώς την πατήσαμε και εμείς οι έξυπνοι οι….ξένοι»
Για να καλύψουν τις νέες αυξήσεις κεφαλαίου, θέλουν εξευτελιστικές τιμές στις τράπεζες.
Τιμές τύπου στις νέες αυξήσεις κεφαλαίου Πειραιώς στο 1 ευρώ ή 0,80 ευρώ, Alpha 0,48 ευρώ, Εθνική 1,5 ευρώ, Eurobank reverse split και Attica bank reverse split με τιμή βάση 0,08 ή 0,06 ευρώ ίσως είναι αισιόδοξο σενάριο.
Αν λοιπόν οι ξένοι επιβάλλουν τις χαμηλές τιμές…η περαιτέρω πτώση θα επιβεβαιωθεί.
Όμως δεν έχουμε μόνο τις τράπεζες που ασθενούν βαριά.
Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η κόντρα της ΕΕ με την Ρωσία είναι 100% λάθος δρόμος.
Η κόντρα αυτή θα προκαλέσει μεγάλη διόρθωση στα χρηματιστήρια και τα funds κακήν κακώς θα αποχωρήσουν από…την περιφέρεια της Ευρώπης.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Goldman Sachs ήδη εκτιμά το τέλος του ράλι στα ομόλογα της περιφέρειας.
Αναφέραμε ένα ελληνικό λόγο τις τράπεζες που ασθενούν, ένα διεθνή λόγο την μεγάλη κρίση με την Ρωσία και την ΕΕ αλλά υπάρχει και ένας άλλος εσωτερικός λόγος.
Η κυβέρνηση θα πέσει, η χώρα θα εξαναγκαστεί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές καθώς θα αποτύχει η προσπάθεια εκλογής προέδρου της δημοκρατίας.
Ήδη τα πολλά λάθη με τον ενιαίο φόρο ακινήτων έχουν αυξήσει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ κοντά στις 6 μονάδες.
Η ΝΔ θα συντριβεί στις εκλογές που έρχονται.
Αν όλα αυτά τα βάλουμε στην ζυγαριά της αποτίμησης και με βάση αυτά τα στοιχεία προβλέψουμε το χρηματιστηριακό μέλλον....καταλήγουμε να είμαστε πολύ απαισιόδοξοι.
Οι 950 μονάδες θα επιβεβαιωθούν και εκτιμούμε ότι οι αυξήσεις κεφαλαίου θα πραγματοποιηθούν με χρηματιστήριο μεταξύ 800-1000 μονάδων.
Οι 650 μονάδες - το σενάριο καταστροφής που παρουσιάσαμε πρόσφατα - είναι ο απώτερο στόχος και εδράζεται στην επιβεβαίωση πολών καταστροφικών εξελίξεων.... ότι η κυβέρνηση θα πέσει, το ύψος των ΑΜΚ θα είναι υψηλότερο από αυτό που έχει εκτιμηθεί και πολλά άλλα δεινά μαζεμένα.
Το βασικό μας σενάριο πάντως είναι οι 950 μονάδες ως στόχο.
Εμείς έχουμε την τόλμη και γράφουμε την άποψη μας περιμένουμε και από όλους τους άλλους να βγουν καθαρά και να μας πουν τις εκτιμήσεις τους.
Η επιβεβαίωση των 1050 μονάδων δεν μας κάνει ξεχωριστούς αλλά σωστούς στην δουλειάς μας που είναι η ενημέρωση.
Αυτό που μας κάνει σωστούς είναι η συνέπεια με την οποία υποστηρίζουμε τις θέσεις μας

Πρώτη ενημέρωση 11:12 8 Αυγούστου 2014
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης