Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Bank of America Merrill Lynch: Δεν θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες από τα stress test - Σύσταση neutral για τον κλάδο

Bank of America Merrill Lynch: Δεν θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες από τα stress test - Σύσταση neutral για τον κλάδο
Το β' 3μηνο, η Πειραιώς θα ανακοινώσει ζημίες -72 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank ζημίες -54 εκατ. ευρώ και η Eurobank ζημίες -176 εκατ. ευρώ
Ουδέτερη (neutral) δηλώνει η Bank of America Merrill Lynch για τις ελληνικές τράπεζες, εκτιμώντας παράλληλα ότι δεν θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες από τα προσεχή stress test που πραγματοποιεί η ΕΚΤ, εκτίμηση που είχε διατυπώσει και σε πρόσφατες αναλύσεις της.
Στην 18σέλιδη ανάλυση της με τίτλο "2Q14 preview: positive trends" (δεύτερο τρίμηνο 2014: θετικές τάσεις), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Bank of America Merrill Lynch αναμένει θετικά τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου από τις ελληνικές τράπεζες.
Μάλιστα, εκτιμά ότι η Πειραιώς θα ανακοινώσει ζημίες 72 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank ζημίες 54 εκατ. ευρώ και η Eurobank ζημίες 176 εκατ. ευρώ.
Αντίθετα, η Εθνική θα επιστρέψει στην κερδοφορία ανακοινώνοντας κέρδη 18 εκατ. ευρώ.



Η Bank of America Merrill Lynch αναμένει θετικές τάσεις στο κόστος χρηματοδότησης, το σχηματισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη βελτιστοποίηση του κόστους, αλλά η κερδοφορία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.
Αναφορικά με τις μετοχές, εκτιμά ότι η αγορά έχει ενσωματώσει τις εποικοδομητικές εξελίξεις και
επικεντρώνονται πλέον στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress test.
Η ίδια πιστεύει ότι το κύριο βάρος θα είναι στην ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων και των τάσεων στα προβληματικά δάνεια.
Τέλος, οι τιμές στόχοι που δίνει διαμορφώνονται ως εξής:
Πειραιώς: 1,72 ευρώ
ΕΤΕ: 2,80 ευρώ
Alpha Bank: 0,70 ευρώ
Eurobank: 0,39 ευρώ


Εκτιμήσεις για την κερδοφορία έως το 2017


Η διακύμανση των τραπεζικών μετοχών από το 2012









www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης