Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο 45% αυξήθηκε ο δείκτης NPLs στην Κύπρο τον Ιούνιο - Μέτρα στήριξης θα ανακοινώσουν οι τράπεζες

tags :
Στο 45% αυξήθηκε ο δείκτης NPLs στην Κύπρο τον Ιούνιο - Μέτρα στήριξης θα ανακοινώσουν οι τράπεζες
Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για την ψήφιση του νόμου για τις εκποιήσεις
Στο 45% αυξήθηκε ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στην Κύπρο τον Ιούνιο σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Στο μεταξύ, η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση ενόψει της ψήφισης του νόμου για τις εκποιήσεις ακινήτων, καθώς οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης έχουν μπλοκάρει την προώθηση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εκταμίευση της επόμενης δόσης από την τρόικα.
Το βασικό νομοσχέδιο που θα αποσταλεί στη Βουλή και αφορά την τροποποίηση της διαδικασίας εκποιήσεων από τις τράπεζες ενυπόθηκων ακινήτων έγιναν μόνο επιμέρους αλλαγές, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικών αλλαγών.
Ωστόσο, η τρόικα θεωρεί πως οι διασφαλίσεις που εισηγούνται τα κόμματα για προστασία της κύριας κατοικίας περιλαμβάνονται στα συνοδευτικά νομοθετήματα και κάλεσε όλους να αντιμετωπίσουν το θέμα με ψυχραιμία και χωρίς υπερβολές και κινδυνολογίες.
Οι εξελίξεις αυτές ανησυχούν τα τραπεζικά στελέχη στην Κύπρο, τα οποία συζητούν ότι αν δεν περάσουν τα νομοσχέδια των εκποιήσεων θα ανακοινώσουν νέα σχέδια κοινωνικής πολιτικής που αφορούν τους δανειολήπτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης