Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί το ελληνικό χρηματιστήριο δεν τραβάει; - Πρόβλημα προεξόφλησης ενός αβέβαιου οικονομικού μέλλοντος...

Γιατί το ελληνικό χρηματιστήριο δεν τραβάει; - Πρόβλημα προεξόφλησης ενός αβέβαιου οικονομικού μέλλοντος...
To ελληνικό χρηματιστήριο τον Άυγουστο του 2011 ήταν στις 1200 μονάδες όσο είναι και την τρέχουσα περίοδο - Αυτή η εξέλιξη πρέπει να μας προβληματίσει όλους....
Αν δει κανείς στρατηγικά την πορεία του χρηματιστηρίου βρίσκεται στα επίπεδα αρχών Αυγούστου του 2011 στις 1.200 μονάδες.
Δηλαδή ενώ πέρασε η ελληνική οικονομία καταστροφές, ανέκμαψε, προσβλέπει σε θετικό ΑΕΠ, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν δύο φορές το χρηματιστήριο βρίσκεται στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2011, δηλαδή βρίσκεται στο πουθενά, στο τίποτε.
Η εξέλιξη αυτή πρέπει να προβληματίσει τους πάντες.
Οι ελληνικές τράπεζες στα νέα stress tests στις 24 ή 31 Οκτωβρίου θα χρειαστεί να ανακεφαλαιοποιηθούν εκ νέου με λελογισμένες αυξήσεις κεφαλαίου.
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά λοιπόν έχει νέες αυξήσεις κεφαλαίου στις τράπεζες και βεβαίως την πιθανότητα πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο του 2015.
Τόσο η οικονομία όσο και το χρηματιστήριο βρίσκονται σε μόνιμο ανηφορικό δρόμο.
Αν κοιτάξουν προς τα πίσω η κατρακύλα δεν θα έχει τελειωμό.
Αν συνεχίσουν μπροστά θα συνεχίσουν στον επώδυνο ανηφορικό δρόμο.
Το ελληνικό χρηματιστήριο που αποτελεί προεξοφλητικό μηχανισμό βρίσκεται στα επίπεδα του 2011 αντί να προεξοφλεί τις καλύτερες ημέρες.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Είναι απλό. Το χρηματιστήριο δεν ανησυχεί τόσο για τις τράπεζες αυτές θα ανακεφαλαιοποιηθούν, ανησυχεί για την πορεία της χώρας.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές θα διαχειριστούν την ήττα τους, τίποτε άλλο.
Η επερχόμενη πολιτική αλλαγή με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρχικά ένα σοκ για το χρηματιστήριο αλλά θα εξελιχθεί σε τραγωδία ή πορεία ανάκαμψης ανάλογα με το πραγματικό οικονομικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ορισμένες θέσεις είναι ενδιαφέρουσες άλλες πάλι είναι απλά τραγικές και άλλες δεν εφαρμόζονται ούτε στην Βόρειο Κορέα.
Η αγορά όλα αυτά βλέπει και είναι μονίμως καθηλωμένη.
Οι πολιτικοί μιλούν για καλύτερες ημέρες αλλά το χρηματιστήριο δεν τις προεξοφλεί και ξέρετε γιατί, γιατί η πλειοψηφία δεν πιστεύει ότι έρχονται καλύτερες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης