Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το www.bankingnews.gr δεν θα υποκύψει στις απειλές και στον πόλεμο λάσπης της διοίκησης της Εθνικής υπό τον Τουρκολιά...

Το www.bankingnews.gr δεν θα υποκύψει στις απειλές και στον πόλεμο λάσπης της διοίκησης της Εθνικής υπό τον Τουρκολιά...
Αντί να επιτίθεται παρασκηνιακώς στο bankingnews.gr ο Αλ. Τουρκολιάς της Εθνικής να απαντήσει γιατί η τράπεζα από πρώτη έγινε...τρίτη...
Χτισμένο στα λάθη στρατηγικής είναι το παρελθόν της Εθνικής τράπεζας, κυρίως λόγω επιβλαβών επιλογών της διοίκησης του Αλέξανδρου Τουρκολιά.
Δυστυχώς τα ίδια λάθη συνεχίζονται και σήμερα με ακόμη πιο οξύ τρόπο.
Το αποκορύφωμα όλων είναι ότι όλη αυτή η πορεία λαθών της διοίκησης Τουρκολιά εντοπίστηκε από την Τρόικα η οποία δύο φορές στο παρελθόν ζήτησε την αντικατάσταση της διοίκησης.
Το γνωρίζει η κυβέρνηση, το γνωρίζει το ΥΠΟΙΚ, το γνωρίζει το ΤΧΣ, το γνωρίζει η ΤτΕ.
Όλοι θα πρέπει να διερωτηθούν γιατί η Τρόικα ήθελε την αντικατάσταση της διοίκησης Τουρκολιά, ενώ η έλευση της Π. Χατζησωτηρίου δεν πραγματοποιήθηκε κατ΄ απαίτηση της Τρόικα στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διοίκησης της Εθνικής αλλά ήταν επιλογή του Λάτση.
Τα λάθη της διοίκησης της Εθνικής κορύφωσαν με τον απόλυτα λανθασμένο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το deal με την Eurobank.
Υλοποιούσαν ένα deal, για το οποίο υπήρχαν ενστάσεις από την πρώτη στιγμή.
Ο Λάτσης δραπέτευσε από την Eurobank, δεν κάλυψε τις υποχρεώσεις του ύψους 2,5 δισεκ. και εν συνεχεία η διοίκηση της Εθνικής αποδόμισε με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο το management της Eurobank.
Το deal ακυρώθηκε από την Τρόικα και την DGCom αλλά ουσιαστικά ακόμη και αν προχωρούσε θα ακυρωνόταν από την διαφορετική αντίληψη και κουλτούρα των δύο τραπεζών.
Εθνική και Eurobank, ούτε ταίριαξαν ως επιχειρηματική φιλοσοφία, ούτε θα ταιριάξουν.
Η διοίκηση της Εθνικής αποδείχθηκε τραγική στον τρόπο αντιμετώπισης ενός μεγάλου deal.
Π.χ. όταν τηλεφωνούσε ένα κορυφαίο στέλεχος της Eurobank, στελέχη της Εθνικής τον είχαν σε ανοικτή ακρόαση και εν συνεχεία των γελοιοποιούσαν…..
Αυτό ήταν το μοντέλο συνεργασίας της Εθνικής με την Eurobank, μοντέλο απαξίωσης. 
Το deal αυτό απέτυχε και ορθώς απέτυχε.
Η δημόσια πρόταση και η αποτυχία του deal εξέθεσε την διοίκηση Τουρκολιά.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν μάθαμε ποτέ αν διερεύνησε και σε ποιο βαθμό την υπόθεση της δημόσιας πρότασης.
Ήταν μια μαύρη στιγμή για την ιστορία του χρηματιστηρίου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Η διοίκηση Τουρκολιά μετά την ακύρωση του deal με την Eurobank αντί να αναλάβει εξωστρεφείς πρωτοβουλίες υπέπεσε σε σωρεία λαθών και ανωριμότητας που δεν συνάδουν με στελέχη που έχουν τόσο μακρόχρονη εμπειρία.
Η αύξηση κεφαλαίου του 2013 στα 4,29 ευρώ ήταν το απόλυτο λάθος, η απόλυτη καταστροφή.
Οι διαφημίσεις συσκότισης της αλήθειας ήταν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι έπαιρναν εντολές να στηρίξουν το λάθος, ενώ Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός, ο Παπούλιας ο πρόεδρος της δημοκρατίας  και ιερείς….προέτρεπαν τον απλό πολίτη να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής.
Το μόνο μέσο ενημέρωσης που τάχθηκε υπέρ της κρατικοποίησης της Εθνικής και προέτρεπε τους επενδυτές να μην συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου του 2013, στο πλαίσιο των κανόνων δεοντολογίας, ήταν το www.bankingnews.gr.
Η Εθνική με αρνητική καθαρή θέση εύρους -2,32 έως -2,8 δισεκ. ευρώ υλοποιούσε το 2013 αύξηση κεφαλαίου και με μαθηματική ακρίβεια οι επενδυτές θα έχαναν τα λεφτά τους.
Ήταν 100% βέβαιο.
Δεχθήκαμε ισχυρότατο πόλεμο…..αλλά στο τέλος, οι μικρομέτοχοι καταστράφηκαν, τα ταμεία καταστράφηκαν, οι επιχειρηματίες που επηρεάστηκαν από την κυβέρνηση καταστράφηκαν.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάλεσε τον Παπούλια ή τον Σαμαρά να δώσουν εξηγήσεις γιατί προέτρεπαν τους επιχειρηματίες και τους πολίτες να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής, μιας αύξησης που ήξεραν ότι θα χάσουν 100% τα κεφάλαια που επένδυσαν;
Προφανώς και όχι.
Οι σχέσεις Τουρκολιά Εθνικής και Μποτόπουλου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι πολύ καλές…για να ασχοληθεί…η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την Εθνική.
Και ενώ πάλι το www.bankingnews.gr ανέφερε ότι τα κεφάλαια της Εθνικής δεν είναι επαρκή, επενδύθηκαν 9,8 δισεκ. από το ΤΧΣ και τους ιδιώτες το 2013 και 1,35 δισεκ. από τις προνομιούχες μετοχές μτο 2009…. και η Εθνική διέθετε μετά από τέτοιας κλίμακας ανακεφαλαιοποιήσεις  4,89 δισεκ. ευρώ σε κεφάλαια. 
Με μαθηματική ακρίβεια η Εθνική χρειαζόταν νέα κεφάλαια.
Με τα stress tests του 2014 αποδείχθηκε περίτρανα.
Στις 20 Μαρτίου του 2014 σε επίσημη ανακοίνωση της η Εθνική αναφέρει ότι δεν θα χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου.
Εκείνη την ημέρα, σε κύριο άρθρο αναφέρουμε ότι η Εθνική έχει υποπέσει σε ένα στρατηγικό και ολέθριο λάθος δηλώνοντας ότι δεν θα χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου, τονίζαμε ότι θα συρθεί σε αύξηση κεφαλαίου.
Στις 17 Απριλίου του 2014 η διοίκηση της Εθνικής συνεδριάζει εκτάκτως και αποφασίζει ότι θα υλοποιήσει ΑΜΚ 2,5 δισεκ. ευρώ σε τιμή 2,20 ευρώ όπως καθορίστηκε λίγο αργότερα.
Που ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να πάρει θέση εμπρός σε αυτή την απαράδεκτη παραπληροφόρηση του επενδυτικού κοινού.
Η διοίκηση της Εθνικής υπό τον Τουρκολιά χειρίστηκε με απίστευτη επιπολαιότητα την υπόθεση της αύξησης κεφαλαίου του 2014 των 2,5 δισεκ. στα 2,20 ευρώ.
Οι μικρομέτοχοι καταστράφηκαν στην κυριολεξία από 4,29 ευρώ στα 2,20 ευρώ.
Που ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τότε;
Αλλά είπαμε ο Μποτόπουλος της ΕΚ και ο Τουρκολιάς έχουν άριστες σχέσεις.

Με τι ασχολείται ο Τουρκολιάς;

Αντί ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς της Εθνικής να ασχοληθεί με την Εθνική τράπεζα που την παρέλαβε πρώτη τράπεζα και την έχει φθάσει τρίτη τράπεζα στα δάνεια….ξέρετε με τι ασχολείται….με το www.bankingnews.gr.
Αφού αρχικώς έστειλε επιχειρηματίες, πρώην συμβούλους του Σαμαρά και νυν θεσμικούς παράγοντες στο www.bankingnews.gr για να σταματήσουμε την κριτική μας και τις αποκαλύψεις μας….τώρα τηλεφωνεί σε κάθε τραπεζίτη ζητώντας να αποσύρουν την διαφήμιση από το www.bankingnews.gr.
Να σημειωθεί ότι είχαμε την καλή πρόθεση και για ένα διάστημα κρατήσαμε ουδέτερη θέση αλλά ορισμένα στελέχη της Εθνικής συνέχισαν να μας κατηγορούν στο παρασκήνιο.
Οι απειλές του Αλέξανδρου Τουρκολιά δεν μας ανησυχούν ξέρετε γιατί, όχι μόνο γιατί πλησιάζει το τέλος του ως manager καθώς η νέα κυβέρνηση που έρχεται θα τον αντικαταστήσει άμεσα αλλά γιατί η μικρότητα που δείχνει δεν αρέσει σε κανένα.
Όπως το διαβάζετε τηλεφωνεί σε τραπεζίτες και τους λέει διακόψουν την διαφήμιση από το www.bankingnews.gr.
Η διοίκηση Τουρκολιά βρίσκεται σε πανικό.
Μόνο ένας πανικόβλητος διοικητής θα έπαιρνε τηλέφωνο τους υπόλοιπους τραπεζίτες για να κόψουν την διαφήμιση στο www.bankingnews.gr.
Μάλιστα αναγνώρισε σε ορισμένους εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτός ήταν που υπέδειξε στον Μποτόπουλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να στείλει επιστολή στην Ένωση Συντακτών αναφέροντας, περίπου ότι χειραγωγούμε το ελληνικό χρηματιστήριο.
Την ίδια στιγμή που προβαίνει σε ανακοινώσεις για τον Ευαγγελισμό δήθεν ότι θέλει να αναδείξει το κοινωνικό πρόσωπο της Εθνικής….την ίδια στιγμή με κινήσεις που δείχνουν μικροψυχία,  ζητάει να αποσυρθεί η διαφήμιση των άλλων τραπεζών από το www.bankingnews.gr.
Η διοίκηση Τουρκολιά που φεύγει θα μείνει στην ιστορία ως μια μικρόψυχη διοίκηση που παρέλαβε την πρώτη τράπεζα και τώρα είναι 3η τράπεζα στα δάνεια.
Οι υπερήφανοι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Εθνικής συγκρίνοντας τις παρελθούσες διοικήσεις με την διοίκηση Τουρκολιά έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους.

Υποσημείωση

Γιατί άραγε κάνει τέτοιο πόλεμο η διοίκηση της Εθνικής στο www.bankingnews.gr;
Μας πολεμάει για το παρελθόν....ή μας πολεμάει για το μέλλον, γι΄αυτά που έρχονται;

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης