Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σήμερα οι αναθεωρήσεις της MSCI – Αν περιλαμβάνονται Alpha και Eurobank έρχονται εκροές 200 εκατ ...αν όχι θα υπάρξει αντίδραση...

 Σήμερα οι αναθεωρήσεις της  MSCI – Αν περιλαμβάνονται Alpha και Eurobank έρχονται εκροές 200  εκατ ...αν όχι θα υπάρξει αντίδραση...
(upd)Σήμερα εκτός απροόπτου θα ανακοινώσει η Morgan Stanley Capital International τις αλλαγές στους δείκτες της.
Με βάση την Deutsche bank υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να τεθούν εκτός βασικών δεικτών η Eurobank και η Alpha bank.
Αυτό δεν είναι βέβαιο αλλά δεν παύει να αποτελεί πιθανότητα.
Αν όμως συμβεί αυτό εκτιμάται ότι θα υπάρξουν 100  εκατ εκροές από κάθε μια τράπεζα καθώς θα αποχωρήσουν πολλά index funds.
Μια τέτοια εξέλιξη έχει προεξοφληθεί μόνο σε ποσοστό 20% περίπου.
Όμως στον αντίποδα αν δεν υπάρξουν αλλαγές και δεν περιλαμβάνονται στις αναθεωρήσεις του δείκτη τότε θα υπάρξει ανοδική αντίδραση καθώς οι μετοχές πιέστηκαν το προηγούμεν ο διάστημα και για τον λόγο αυτό.

Τι εκτιμούσε πρόσφατα η Deutsche bank


Περί τις 17 ιαπωνικές, 6 αμερικανικές και 11 ευρωπαϊκές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Alpha Bank και η Eurobank, προβλέπεται ότι θα εξαιρεθούν από τους δείκτες της MSCI, όπως εκτιμά σε 6σέλιδη έκθεσή της με τίτλο "Global Index Change Predictions - MSCI Sair May 2011 - DB Predicted List" και ημερομηνία 26 Απριλίου η Deutsche Bank.
Ο οίκος λαμβάνοντας ως αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της MSCI για την αναθεώρηση των δεικτών της στις 16 Μαϊου προχώρησε στη σύσταση δύο καταλόγων: Έναν με τις πιθανές νέες προσθήκες στους δείκτες της MSCI και έναν με τις πιθανές εξαλείψεις.

Πιθανοί στόχοι για διαγραφή από τους δείκτες της MSCI

Αναφορικά με τον ευρωπαϊκό κλάδο η Deutsche Bank εκτιμά ότι η Alpha Bank, η Eurobank, η Bank of Ireland, η Banco De Valencia, η Cable & Wireless World, η Τhomas Cook Group, η Firstgroup είναι πιθανό να εξαιρεθούν από τους δείκτες της MSCI.
Εστιάζοντας στον MSCI Japan, η Deutsche Bank αν και τον χαρακτηρίζει παραδοσιακά σταθερό δείκτη, εκτιμά ότι θα βιώσει μια σειρά μεγάλων αλλαγών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο οίκος εκτιμά ότι ενδεχομένως 17 ιαπωνικές εταιρείες δεν θα συμπεριληφθούν στους νέους δείκτες της MSCI.
Μεταξύ αυτών, οι ιαπωνικές Tokyo Tatemoto, Sapporo Holdings, Uny Co, Nissan Chemical, Tokyo Steel Mfg, Seventy-Seven Bank, Canon Marketing Japan.
Επί αμερικανικού εδάφους η Deutsche Bank ορίζει μεταξύ άλλων ως πιθανούς στόχους για διαγραφή τις Transatlantic Holdings, Memc Electronic, White Mountain, Pulte Homes, American Eagle.

Πιθανές προσθήκες στους δείκτες της MSCI

Στον αντίποδα, οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν ότι στους νέους δείκτες της MSCI ενδεχομένως να προστεθούν εταιρείες όπως Arkema, Wood Group, Wendel, Sulzer, Imi (Ευρώπη), Whiting Petroleum, Walter Energy, Sirius Xm Radio, Nielsen Holdings, Continental Resources, Kinder Morgan, Hertz Global Holding (ΗΠΑ).

Συνοπτικά, η Deutsche Bank εκτιμά ότι οι νέοι δείκτες της MSCI θα περιλαμβάνουν:
- 20 νέες προσθήκες: 2 Αυστραλία, 8 Ευρώπη, 1 Χονγκ Κονγκ και 9 ΗΠΑ
- 37 διαγραφές: 3 Αυστραλία, 11 Ευρώπη, 17 Ιαπωνία, 6 ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης