Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δραματική πτώση στις τράπεζες - Αβάσιμες οι φήμες για deal με επίκεντρο τη Eurobank με σχέση ανταλλαγής

Δραματική πτώση στις τράπεζες - Αβάσιμες οι φήμες για deal με επίκεντρο τη Eurobank με σχέση ανταλλαγής
Η DGCom είναι βέβαιο ότι θα απορρίψει τα απαράδεκτα σχέδια συγχώνευσης μεταξύ συστημικών τραπεζών όπως έκανε και στο παρελθόν
Δραματική πτώση καταγράφεται στις μετοχές των τραπεζών απόρροια της αποδοκιμασίας του σχεδίου που εκπονεί η Ελλάδα να βγει από τα Μνημόνια και την τρόικα.
Οι επενδυτές, με τη στάση τους, αποδοκιμάζουν το σχέδιο αυτό, αποδεικνύοντας ότι οι διεθνείς επενδυτές εμπιστεύονται την Τρόικα και όχι την Ελλάδα.
Οι τράπεζες, λόγω και των stress test, έχουν δεχτεί ισχυρές πιέσεις, με την Eurobank να υποχωρεί σχεδόν -10%.
Έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες ότι η Eurobank και ο βασικός της μέτοχος το Fairfax μπορεί να εξετάζουν σχέδιο συγχώνευσης με άλλη τράπεζα, Εθνική ή Alpha Bank, μέσω σχέσης ανταλλαγής.
Το βασικό επιχείρημα αυτών που διαρρέουν αυτές τις φήμες είναι ότι η Eurobank θα έχει υψηλές κεφαλαιακές ανάγκες σύμφωνα με τα stress test και το Fairfax θα δελεαστεί από μία σχέση ανταλλαγής με μετοχές από άλλη τράπεζα.
Ωστόσο, ενώ είναι γνωστό ότι και η Εθνική και η Alpha Bank ενδιαφέρονται για την Eurobank, η DGCom είναι βέβαιο ότι θα απορρίψει αυτά τα απαράδεκτα σχέδια όπως έκανε και στο παρελθόν.
Η ΕΚΤ έχει αποδεχτεί τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, οι οποίες θα παραμείνουν... τέσσερις συστημικές τράπεζες.
Η Eurobank δεν έχει να κερδίσει κάτι σε υπεραξία.
Θα είναι σενάριο καταστροφής αν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σκοτεινό σχέδιο....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης