Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

EBA: Συνολικά 39 ευρωπαϊκές τράπεζες παραβίασαν τους κανόνες για τη χορήγηση μπόνους - Ζητά να συνετιστούν έως τα τέλη του 2014

EBA: Συνολικά 39 ευρωπαϊκές τράπεζες παραβίασαν τους κανόνες για τη χορήγηση μπόνους - Ζητά να συνετιστούν έως τα τέλη του 2014
Ο εσφαλμένος τρόπος χορήγησης των τραπεζικών μπόνους αυξάνει τους κινδύνους για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα μακροπρόθεσμα
Αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν παραβιάσει τους κανόνες που αφορούν στη χορήγηση μπόνους για τα ανώτερα στελέχη τους, διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ), καλώντας μάλιστα να σταματήσει το εν λόγω φαινόμενο.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, η EBA καταγγέλλει πως κορυφαίες ευρωπαϊκές τράπεζες πραγματοποιούν... ειδικού τύπου παροχές - πληρωμές προς τα ανώτατα, διευθυντικά στελέχη τους, παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τα τραπεζικά μπόνους.
Οι ειδικού τύπου παροχές κινούνται αντίθετα από όσα προστάζουν οι νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες, στόχος των οποίων είναι η θωράκιση - και ενίσχυση κατ' επέκταση - της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Ο εσφαλμένος τρόπος χορήγησης των τραπεζικών μπόνους, σύμφωνα με την ΕΒΑ, αυξάνει τους κινδύνους για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα μακροπρόθεσμα.
Μάλιστα η EBA ζητά από τις τράπεζες που έχουν παραβιάσει τους κανόνες, να συνετιστούν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Όπως προκύπτει από στοιχεία της ΕΒΑ, 39 μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες παρείχαν ειδικά επιδόματα προς τα διευθυντικά τους στελέχη, τα οποία όμως δεν θεωρούνται... μπόνους!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης