Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 7 Νοεμβρίου 2014 οι έκτακτες ΓΣ της Eurobank, της Alpha Bank και της Εθνικής για τη μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου και την έκδοση conversion rights

tags :
Στις 7 Νοεμβρίου 2014 οι έκτακτες ΓΣ της Eurobank, της Alpha Bank και της Εθνικής για τη μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου και την έκδοση conversion rights
Η συνολική αγοραία αξία των conversion rights θα είναι 110% του ποσού της εισπρακτέας φορολογικής απαίτησης

(upd)Ξεκίνησε η Eurobank, η Alpha Bank και η Εθνική τη διαδικασία για την μετατροπή της αναβαλλόμενης φορολογίας σε πιστωτική απαίτηση και τον σχηματισμό ειδικού αποθεματικού και τη δωρεάν έκδοση conversion rights.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurobank, στις 7 Νοεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της τράπεζας, ώστε να ληφθούν και επισήμως οι αποφάσεις για το ζήτημα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της, με θέμα τη λήψη απόφασης για τον αναβαλλόμενο φόρο, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου (13:00).
Έκτακτη γενική συνέλευση, στις 7 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί θα πραγματοποιήσει και η Alpha Bank με θέμα τον αναβαλλόμενο φόρο.
Ειδικότερα, το ζήτημα που θα συζητηθεί είναι η ένταξη της τράπεζας σε ειδικό πλαίσιο διατάξεων για την μετατροπή αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων επί προσωρινών διαφορών σε οριστικές και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.
Επίσης, σχηματισμός ειδικού αποθεματικού και δωρεάν έκδοση παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεως κοινών μετοχών (δικαιωμάτων μετατροπής) υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Η ΓΣ της Eurobank θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014, και ώρα 10:00 στο Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη, Λ. Αμαλίας 20.
Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από το νόμο απαρτία, θα πραγματοποιηθεί Α' επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση στις 18 Νοεμβρίου, χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.
Η ΓΣ της Εθνικής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014, και ώρα 13:00 στο Μέγαρο Μελά, Αιόλου 93.
Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, θα πραγματοποιηθεί Α' επαναληπτική γενική συνέλευση στις 20 Νοεμβρίου και Β' επαναληπτική γενική συνέλευση στις 4 Δεκεμβρίου, χωρίς να δημοσιευθούν νέες προσκλήσεις.
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Alpha Bank θα πραγματοποιηθεί, την 7 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο
Hilton Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46.
Στην περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, θα πραγματοποιηθεί πρώτη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση στις 18 Νοεμβρίου και δεύτερη στις 29 Νοεμβρίου, χωρίς δημοσίευση νεώτερων προσκλήσεων.

Τι ανέφερε το www.bankingnews.gr από χτες, 16 Οκτωβρίου 2014:

Η απόφαση του δημοσίου να εκδώσει conversion rights για τον αναβαλλόμενο φόρο αποδεκατίζει περαιτέρω τα warrants – Προβληματισμός στις τράπεζες

Η απόφαση του ελληνικού δημοσίου να συνδέσει την αναβαλλόμενη φορολογία με παραστατικούς τίτλους δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών, οι οποίοι ανήκουν κατά κυριότητα στο ελληνικό δημόσιο ουσιαστικά αποδεκατίζει ακόμη περισσότερο τα warrants.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα warrants καταγράφουν σημαντικές απώλειες το τελευταίο διάστημα ως ένδειξη αποδοκιμασίας για τον νόμο αλλά βεβαίως λόγω της περιρρέουσας αρνητικής ψυχολογίας των επενδυτών για το χρηματιστήριο.
Επίσης δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το αν και κατά πόσο συμφέρει στις τράπεζες να εγκρίνουν μέσω των γενικών τους συνελεύσεων την έκδοση conversion rights για τον αναβαλλόμενο φόρο.
Ίσως να μην συμφέρει τις τράπεζες να εγκρίνουν την έκδοση  παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών έναντι της αναβαλλόμενης φορολογίας.
Η συνολική αγοραία αξία των conversion rights θα είναι 110% του ποσού της εισπρακτέας φορολογικής απαίτησης.
Για τον σκοπό αυτό η τράπεζα σχηματίζει ισόποσο αποθεματικό που προορίζεται για κεφαλαιοποίηση.
Τόσο η απόκτηση των τίτλων από το δημόσιο όσο και η μετατροπή τους πραγματοποιείται χωρίς την καταβολή ανταλλάγματος.
Οι μέτοχοι μπορούν να ασκήσουν δικαιώματα εξαγοράς call option των δικαιωμάτων προτίμησης.
Αν δεν ασκηθούν οι τίτλοι, τότε το κράτος μπορεί να τα πουλήσει οπουδήποτε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης