Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Βελτιώνεται η εικόνα της Alpha bank στα αποτελέσματα 4/11 - ΓΣ στις 7/11 για tax credit – Προτεραιότητα ιδιωτικοποίηση και μέρισμα

tags :
Βελτιώνεται η εικόνα της Alpha bank στα αποτελέσματα  4/11 - ΓΣ στις 7/11 για tax credit – Προτεραιότητα ιδιωτικοποίηση και μέρισμα
To 2015 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την Alpha bank από πλευράς οργανικής κερδοφορίας
(upd)Βελτιώνεται περαιτέρω η χρηματοοικονομική εικόνα της Alpha bank παρά το κόστος της εθελουσίας εξόδου ύψους 120-125 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2014 που θα ανακοινωθεί αύριο 4 Νοεμβρίου.
Τα καθαρά έσοδα εκ τόκων εκτιμώνται σε 1,44 δισεκ. ευρώ.
Τα λειτουργικά έσοδα θα φθάσουν τα 1,78 δισεκ. ευρώ ενώ τα προ φόρων αποτελέσματα  θα περάσουν σε κέρδη εξαιρώντας το κόστος της εθελουσίας.
Σε μετά φόρων βάση η Alpha bank ευνοείται από τα 419,4 εκατ της αναβαλλόμενης φορολογίας.
Να σημειωθεί ότι στις 7 Νοεμβρίου αν υπάρχει απαρτία ή στις 18 Νοεμβρίου το αργότερο η Γενική Συνέλευση των μετόχων θα εγκρίνει την μετατροπή της αναβαλλόμενης φορολογίας σε πιστωτική απαίτηση.
Προφανώς οι επιδόσεις της Alpha bank εκτιμάται ότι θα βελτιωθούν αισθητά από το 2015 και βασικός στόχος της διοίκησης είναι να ιδιωτικοποιηθεί η τράπεζα πλήρως για να μπορεί να διανείμει μέρισμα στους μετόχους της.
Ωστόσο για να διανείμει μέρισμα θα πρέπει να μηδενίσει το ποσοστό του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο.
Τα κεφάλαια της Alpha bank διαμορφώνονται στα 8,6 δισεκ.
Η Alpha bank υπενθυμίζεται ότι εμφάνισε τις καλύτερες επιδόσεις στα stress tests με 8,07% core tier 1 στο δυσμενές σενάριο.
Επίσης εμφάνισε τις μικρότερες ζημίες στο AQR -1,113 δισεκ. ευρώ και την καλύτερη σχέση coverage ratio δηλαδή δείκτης κάλυψης δανείων με προβλέψεις στο 47,74% με τα NPLs να αντιστοιχούν στο 35,68%.

(πρώτη ενημέρωση 3 Νοεμβρίου 2014, 08:14)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης