Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Απορρίπτει τα σενάρια περί ΑΜΚ η Alpha Bank - Δεν τίθεται τέτοιο θέμα - Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη

tags :
Απορρίπτει τα σενάρια περί ΑΜΚ η Alpha Bank - Δεν τίθεται τέτοιο θέμα - Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη
Υπάρχουν πολλαπλά οφέλη από την απόκτηση των εργασιών της Citi
Δεν τίθεται θέμα για την Alpha Bank να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως διαβεβαίωσε η διοίκηση της τράπεζας, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους αναλυτές, αμέσως μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών της Alpha Bank για το 9μηνο του 2010.
Όπως επισήμαναν τα διευθυντικά στελέχη της τράπεζας, δεν υπάρχει καμία συζήτηση και κανένα ενδεχόμενο για αύξηση κεφαλαίου, καθώς, όπως αποδείχθηκε από τα αποτελέσματα των stress tests, η Alpha Bank αποτελεί μια από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη.
Εστιάζοντας στην πρόσφατη απόκτηση των δραστηριοτήτων και εργασιών της Citi, η διοίκηση σημείωσε πως υπάρχουν πολλαπλά οφέλη από την κίνηση αυτή, τα οποία θα γίνουν ορατά εν ευθέτω χρόνω.
Ταυτόχρονα, γνωστοποιήθηκε πως μέχρι τα τέλη του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρης απορρόφηση των εργασιών της Citi.
Όπως έχει πολλάκις αναφέρει το www.bankingnews.gr, η ιδιωτικοποίηση παραμένει ο απόλυτος στόχος της διοίκησης της Alpha bank με στόχο κάποια στιγμή στο ορατό μέλλον να μπορεί να διανείμει και μέρισμα στους μετόχους.
Η Alpha bank έχοντας πετύχει τις καλύτερες επιδόσεις στα stress tests, τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 8,45% με βάση τις παραδοχές του 2014, την χαμηλότερη ζημία από τα AQR -1,113 δισεκ. ευρώ και το υψηλότερο coverage ratio 47,74% συνεχίζει να θέτει ως βασική της προτεραιότητα την ιδιωτικοποίηση.
Η αύξηση κεφαλαίου παραμένει στο τραπέζι ως σοβαρή εναλλακτική επιλογή, ωστόσο οι τιμές οι χρηματιστηριακές τιμές δεν ευνοούν.
Η πρώτη αύξηση της Alpha bank είχε υλοποιηθεί στα 0,44 ευρώ και η δεύτερη στα 0,65 ευρώ και η τρέχουσα τιμή στο χρηματιστήριο διαμορφώνεται στα 0,54-0,55 ευρώ.
Κεφαλαιώδες ζήτημα είναι προφανώς και οι πολιτικές εξελίξεις που προφανώς έχουν οδηγήσει πολλούς ξένους σε επενδυτική αναδίπλωση από την Ελλάδα.
Η Alpha bank ωστόσο λόγω της κεφαλαιοποίησης της στα 7 δισεκ. είναι η μόνη τράπεζα που θα μπορούσε να λάβει το πράσινο φως από το ΤΧΣ για να υλοποιήσει ΑΜΚ.
Η τρέχουσα αποτίμηση της συμμετοχής του Ταμείου είναι 4,48 δισεκ. ευρώ όταν το ΤΧΣ είχε επενδύσει 4 δισεκ. ευρώ στην Alpha bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης