Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στην ΕΚΤ ρίχνουν το… μπαλάκι Ν. Αναστασιάδης και Χρ. Γιωρκάτζη (ΚτΚ) - Μαίνεται ο πόλεμος στη Λευκωσία

Στην ΕΚΤ ρίχνουν το… μπαλάκι Ν. Αναστασιάδης και Χρ. Γιωρκάτζη (ΚτΚ) - Μαίνεται ο πόλεμος στη Λευκωσία
Το δικηγορικό γραφείο του πρώην συζύγου της Χρ. Γιωρκάτζη, στο οποίο εργάζεται και η κόρη της, εκπροσωπούσε νομικά τον Ανδρέα Βγενόπουλο
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κληθεί να αποφανθεί επί της άγριας σύγκρουσης μεταξύ του Ν. Αναστασιάδη και της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Χρ. Γιωρκάτζη.
Μετά την αυστηρή κριτική του Κύπριου Προέδρου λόγω του γεγονότος πως στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσε νομικά τον Ανδρέα Βγενόπουλο εργάζεται η κόρη της Χρ. Γιωρκάτζη, η ΕΚΤ θα κληθεί να επιληφθεί του ζητήματος, προκειμένου να αποκαταστήσει την ηρεμία στην κεντρική κυπριακή τράπεζα.
Οι ιθύνοντες της Φρανκφούρτης έχουν λάβει αναλυτική ενημέρωση και από τις δύο πλευρές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση υποστήριξε πως η κ. Γιωρκάτζη βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση λόγω της ευαισθησίας της ΕΚΤ σε θέματα δεοντολογίας, σύγκρουσης συμφερόντων κλπ, γεγονός το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει καταλυτικά στις περαιτέρω ενέργειές της.
«Υπάρχει τρόπος μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες της κας Γιωρκάτζη που η ίδια θα επιλέξει πώς θα κινηθεί, τα θέματα δεοντολογίας που είναι ιδιαιτέρως σημαντικά και δεν τα υποβαθμίζουμε σε καμία περίπτωση, να διορθωθούν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Από την πλευρά της, η Χρ. Γιωρκάτζη διαμηνύει πως δεν τίθεται θέμα παραίτησή της, ενώ επιχειρεί να αποκλιμακώσει την ένταση με τον Ν. Αναστασιάδη.
Πάντως το εν λόγω ζήτημα έχει προβληματίσει εντόνως την ΕΚΤ, η οποία καλείται να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά για δεύτερη φορά, μετά τη «κόντρα» της κυβέρνησης με τον τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Π. Δημητριάδη.

Τι μετέδιδε χθες, Tρίτη, το bankingnews.gr
Συνέχεια στην κόντρα με τη διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χρ. Γιωρκάτζη δίνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, καθώς υποστηρίζει ότι προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων και θέμα δεοντολογίας από την απασχόληση της κόρης της.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τη διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία θα άρουν τα προβλήματα.
Σε δηλώσεις του μετά το χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο του Economist που διοργανώνεται στη Λευκωσία, ο πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι δεν υπάρχει πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και Κεντρικής Τράπεζας, αλλά εγείρεται θέμα δεοντολογίας.
«Έγινε αναφορά χθες ότι δεν υπήρξε διαφωνία σε ότι αφορά τις ακολουθητέες πολιτικές», τόνισε ο Ν. Αναστασιάδης και επεσήμανε ότι η δήλωση του αφορούσε θέματα σύγκρουσης συμφερόντων και δεοντολογίας.
«Επ’ αυτού, υπήρξε όντως σημαντική διάσταση όσον αφορά στους όρους του συμβολαίου».
«Στην κ. Γιωρκάτζη εναπόκειται να πάρει εκείνα τα μέτρα που να αίρουν τις εικόνες που έχουν δημιουργηθεί», κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δήλωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει το έργο της και την αποστολή που της ανατέθηκε. Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δεν θέλησε να σχολιάσει την αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη ότι στην ίδια εναπόκειται να πάρει τα αναγκαία μέτρα για να αρθούν οι εικόνες που έχουν δημιουργηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης