Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν διασφαλίσουν ομαλή πολιτική περίοδο το σοκ της κατάρρευσης στο χρηματιστήριο δεν θα έχει προηγούμενο

Αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν διασφαλίσουν ομαλή πολιτική περίοδο το σοκ της κατάρρευσης στο χρηματιστήριο δεν θα έχει προηγούμενο
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήστε να αποκτήσετε σύμμαχο σας όχι την Γερμανία αλλά τις αγορές.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα δύο κόμματα εξουσίας, έχουν κάθε λόγο η οικονομία και η αγορά να σταθεροποιηθούν ώστε να μπορέσουν να εφαρμόσουν τις πολιτικές τους στρατηγικές και τα προγράμματα τους.
Δεν είμαστε οπαδοί των κυβερνήσεων συνεργασίας για το καλό της χώρας αυτά αποτελούν επιχειρήματα που απευθύνονται σε αφελείς.
Είμαστε οπαδοί της ελεύθερης αγοράς και κυρίως της υγιούς αγοράς.
Η σκληρή πολιτική κόντρα ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει μεγάλο συστημικό σοκ στην ελληνική αγορά.
Ήδη το χρηματιστήριο και τα ομόλογα κινούνται σε οριακά επίπεδα.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για οικονομία και χρηματιστήριο όταν οι ξένοι επενδυτές αποχωρούν, όχι ακόμη κακήν κακώς αλλά αποχωρούν.
Μετά τα πρόσφατα υψηλά των 1378 μονάδων στα υψηλά του Μαρτίου και στις 10 Ιουνίου στις 1328 μονάδες, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει κατρακυλήσει καταγράφοντας πτώση -37%.
Το χρηματιστήριο βρίσκεται στις 872 μονάδες οι επενδυτές αποδοκιμάζουν την πολιτική αβεβαιότητα και ανευθυνότητα.
Στα ομόλογα ο ελληνικό 10ετές ομόλογο έχει αναρριχηθεί στο 8,10% δηλαδή η Ελλάδα είναι καθαρά εκτός αγορών.
Οι αγορές χρηματιστήριο και ομόλογα προειδοποιούν ακόμη.
Η άνοδος από το 4,5% στο 8,10% στο 10ετές ομόλογο και η πτώση -37% στο χρηματιστήριο είναι προειδοποίηση.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν την μεταξύ τους πολιτική κόντρα πολιτικά αλλά τις αγορές συστημικά.
Αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανοήσουν ότι οι αγορές μπορεί να φέρουν σε μεγάλο αδιέξοδο την Ελλάδα η πρόσκρουση θα είναι τόσο επώδυνη και η καταστροφή τόσο μεγάλη….που όποιος νικήσει στις εκλογές θα κυβερνά σε αποκαΐδια, στα αποκαΐδια της καταστροφής.
Μπορεί να μην σας λέει τίποτε ότι το χρηματιστήριο από τις 872 μονάδες θα καταρρεύσει στις 550 μονάδες αλλά σκεφθείτε ότι τα hedge funds που έχουν 8-9 δισεκ. μετοχές τραπεζών εκτιμήσουν ότι πρέπει να τελειώνουν με την Ελλάδα;
Σκεφθείτε ότι μετά την χρηματιστηριακή καταστροφή κανείς ξένος δεν θα ρισκάρει να επενδύσει στην Ελλάδα άρα και όποια πολιτική εφαρμόζεται δεν θα έχει απήχηση στις αγορές;
Σκεφθείτε ότι το 10ετές ομόλογο μπορεί να εκτιναχθεί στο 10% και 12% που αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να υπογράφει μνημόνια είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Ελλάδα στις διεθνείς αγορές θα είναι επικίνδυνα αφερέγγυα;
Τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσία έχουν ηθική, πολιτική, κοινωνική και πατριωτική υποχρέωση να αντιμετωπίσουν τις δύο μεγάλες αγορές χρηματιστήριο και ομόλογα με συστημικό τρόπο.
Θα πρέπει και τα δύο κόμματα να συνειδητοποιήσουν πόσο κρίσιμες είναι οι αγορές για την πορεία της οικονομίας και για την πορεία της εθνικής προσπάθειας για ανάκαμψη.
Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως τους είδους της πολιτικής που θα εφαρμοστεί, χρειάζεται συμμάχους και οι αγορές πρωτίστως πρέπει να είναι ο σύμμαχος της Ελλάδος.
Οι αγορές έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τις συμμαχίες σε πολιτικό επίπεδο της Ελλάδος.
Οι αγορές παίρνουν αλλά και δίνουν κεφάλαια στην Ελλάδα και αυτή την συστημική σχέση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να την σεβαστούν.
Οι ξένοι επενδυτές μπορεί να καταστρέψουν τα πάντα και αν συμβεί αυτό το χάος που θα επικρατήσει θα καταστρέψει κάθε προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ας σκοτωθούν μεταξύ τους, να σεβαστούν με συστημικό τρόπο τον ρόλο των αγορών.
Όσοι υποτιμήσουν την δύναμη των αγορών θα αποτύχουν.
Οι πολιτικές δεν νικούν τις αγορές, εθελοτυφλούν όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήστε να αποκτήσετε σύμμαχο σας όχι την Γερμανία αλλά τις αγορές.
Αυτός είναι ο διαχρονικός σύμμαχος της Ελλάδος είτε με κεντροδεξιά είτε με κεντροαριστερή διακυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης